Gülle, 'Battalgazi İlçesi İnsan Ruhuna Farklı Bir Dünya Katıyor'

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve 23. dönem AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Battalgazi ilçesindeki tarihi mekanları gezdi.

Gülle, “Malatya’nın Battalgazi ilçesi, isim olarak içimize, ruhumuza farklı bir dünya katıyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve 23. dönem AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte ilk olarak Battalgazi Otağı’na giderek, kılıç kuşanıp kıyafetlerle poz verdi. Ardından Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu Cami ve Battalgazi Yaşam Müzesi başta olmak üzere birçok tarihi mekanı gezen Gülle, asırlar öncesine gitmiş gibi olduğunu ifade etti. Gülle, Battalgazi ilçesinin insan ruhuna farklı bir dünya kattığını belirterek, “Malatya’nın Battalgazi ilçesi, isim olarak içimize ruhumuza farklı bir dünya katıyor. Bugün gezmiş olduğumuz konaklar ve tarihi yapılarla beraber dünyamız çok daha değişti, çok farklı bir noktaya gitti. Sanki asırlar öncesine gittik, o günleri yaşamış gibi güzel özellikleri gördük. Yapanları tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan ile birlikte son olarak restorasyon çalışmaları devam eden ve Malatya’ya Kent Müzesi olarak hizmet verecek olan tarihi Askerlik Şubesi’ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Gülle, “Başkanımızla birlikte restore edilen askeri kışlamızı birlikte gezdik. Tabi bu askeri kışlamız Abdülhamit döneminde yapılan bölgemizin en önemli tarihi dokularından bir tanesidir. Ama üzgünüm şimdiye kadar herhalde Malatyalılar kusura bakmasın şöyle melül melül bakıp geçmiştir. İlk defa niye bakıp geçiyorsunuz, dön bir tamir edelim diye bir ses yükselmiş. Şimdi ne güzel, hepsi elden geçiriliyor. Sayın başkanı tebrik ederim, ellerine sağlık. Allah razı olsun, elleriniz dert görmesin” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve 23. dönem AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle’yi Malatya’da ve Battalgazi ilçesinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Bakmadan Geçme