Gürkan, ''Kervansaray Buluşmaları Anadolu'daki en önemli kültür-sanat organizasyonlarından biridir'

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 16-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmalarının Anadolu'daki en önemli kültür-sanat organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 16-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmalarının Anadolu’daki en önemli kültür-sanat organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 16-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları öncesi Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Gürkan, ilk olarak Battalgazi Belediyesi yeni hizmet binası hakkında katılımcılara bilgiler vererek, “Bu bina yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alanı olan ve 40 dönümlük alana kurulan bir bina hüviyeti içerisinde, ferah, refah koridorları geniş, tavanları yüksek, yani devletin imkanlarını en asgari de tutacak hizmet süresi içerisinde kendi elektriğini üretecek, yeşil bina ve ya akıllı bina diye tabir edeceğimiz ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de kendi emsalinde en kısa zamanda yapılan hizmet binasıdır. Yeşil Kuşak kapsamında Kapalı Spor Salonunu ve liseyi yaptırdık 15 güne kadar lise taşınacak, onun yeri Yeşil Kuşak çerçevesinde bu alana dahil olacak. İleri ki zamanlarda stadyumu da Yeşil Kuşak projesi kapsamında değerlendirdikten sonra şehir merkezinde şehir parkı diye tabir ettiğimiz yaklaşık 200 dönümlük alan içerisinde Türkiye ye rol model olabilecek bir şehir parkını da Malatya halkının hizmetine sunmanın gayret ve çabasındayız” dedi.

Malatya Eski Devlet Hastanesi alanı hakkında da bilgiler veren Başkan Gürkan, “Malatya’nın en büyük taleplerinden biri olan Devlet Hastanesi konusunda da biz belediye olarak sadece klasik anlayış çerçevesinde belediye hizmetlerini yapmakla kalmıyoruz, buna kendimizi hapsetmemişiz. Şehrin tüm dert ve sıkıntıları ile ilgili kendimizi görevli addetmişiz. Bu anlamda oradaki 48 dönümlük yerin Sağlık Bakanlığına tekrar devri konusundaki çalışmaları yapmışız. 17 Mayıs itibariyle oranın proje ihalesi yapıldı. İlgili müellif firma yer belirlemek için geldiler. Proje çalışmalarını yapıp inşallah bu sene sonuna gelmeden önce oranın temelini atma noktasındaki gayretlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan konuşmasında, Kervansaray Buluşmalarının önemine değinerek, “Toplum huzuru bizim için çok önemlidir. Kervansaray Buluşmalarını o yüzden çok önemsiyoruz. Kervansaray Buluşmasının ana metinlerini şimdiye kadar yaptık. Açılışlar, panel ve konferanslar ve diğer etkinliklerle ilgili çalışmaları yaptık. Her yıl uluslararası nitelikte Kervansaray Buluşmalarını ihdas ettik. Bu yıl da 17 Eylül de Kervansaray Buluşmaları etkinliği gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşma sonrası Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları ile ilgili görüşlerini ifade ettiler.

Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Nevzat Aslan, Abdulvahap Şerefhanlı, Yaşar Karataş, Zafer Kırçuval ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bakmadan Geçme