Hakkari belediyecilik hizmetine kavuştu

Terörsüz Şehirlerde Değişim

Hakkari Belediyesi, gerçekleştirdiği alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşları, yıllardır özlemini duyduğu belediyecilik hizmetleriyle buluşturuyor.
Belediye Başkan Vekili Epcim, "Şehrimiz ciddi bir susuzluk yaşıyor. 3 bin 500 rakımlı iki yaylamız var. Bu yaylalardan şehre su getirme projemiz devam ediyor. Burada yüzde 85 başarı elde ettik''
"Kanalizasyon projesinde çalışmalarımızı yıl sonuna kadar devam ettireceğiz. Kış gelmeden yüzde 85 seviyesine geleceğimizi düşünüyoruz. Bu çalışma ile Hakkari'de nüfusun yaklaşık yüzde 60'ı yeni kanalizasyon sistemine kavuşacak''
"Yaklaşık 35 kilometrelik asfalt çalışmasını bitirdik. Bu, toplam yol ağımızın yüzde 35'lik bölümüne tekabül ediyor. Hakkari'de yolsuz, asfalt çalışması yapılmamış alan bırakmayana kadar bu çalışmalara devam edeceğiz"
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi, gerçekleştirdiği alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşları, yıllardır özlemini duyduğu belediyecilik hizmetiyle buluşturdu.
Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve diğer bakanlıkların desteğiyle Hakkari'de, "2017 Yılı Hakkari Dönüşüm" programını uygulamaya başladıklarını söyledi.
Bu kapsamda ilk olarak kentin yarası olan içme suyu sorununu çözmek için çalışmalara başladıklarını bildiren Epcim, "Hakkari'de ilk defa zemin etüt çalışmaları yaptık. Sondajlar vasıtasıyla saniyede 60 litre içme suyu çıkarılabilen yerleri bulduk." dedi. 
- İçme suyu sorunu çözülüyor
Hakkari'nin, coğrafyası ve jeolojik yapısı nedeniyle içme suyunun sondajlarla zor bulunduğu bir yer olduğunu anlatan Epcim, şöyle konuştu:
"Bu anlamda şehrimiz ciddi bir susuzluk yaşıyor. 3 bin 500 rakımlı iki yaylamız var. Bu yaylalarda şehre su getirme projemiz devam ediyor. Burada yüzde 85 oranında başarı elde ettik. Yüzde 15'lik dilimin bitmesiyle Hakkari'de içme suyu sorununun tamamen çözülmesini sağlayacağız. Bu proje, İller Bankasının verilerine göre söylüyorum, Türkiye'nin en zor içme suyu projelerinden biri. Bunu başarma arifesindeyiz. İnşallah oradan saniyede yaklaşık 300 litre kadar suyu getirdiğimizde Hakkari'deki içme suyu sorununu tamamen çözmüş olacağız.''
- Kanalizasyon sistemi yenileniyor
Epcim, kentteki kanalizasyon sistemi sorununu da çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. 
Bu konuda çok önemli ilerleme sağladıklarını aktaran Epcim, şunları kaydetti:
"Hakkari 1,5 kilometrelik alana sıkışmış bir şehir. Bu kadar dar bir şehirde, 70 bin insanın yaşadığı bu şehirde, kanalizasyon şebekesinin bu dar sokaklardan geçirilmesinin ne kadar zor olduğunu bilenler, bu hususta bizleri destekleyecektir. Bu zor projede de yüzde 63'e ulaşan bir başarı elde ettik. Kanalizasyon projesinde çalışmalarımızı yıl sonuna kadar devam ettireceğiz. Kış gelmeden yüzde 85 seviyesine geleceğimizi düşünüyoruz. Bu çalışma ile Hakkari'de nüfusun yaklaşık yüzde 60'ı yeni kanalizasyon sistemine kavuşacak. Bu, Hakkari için çok önemli bir çalışma."
- Yol ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor
Epcim, dönüşüm programı kapsamında kentte yağmur suyu ve drenaj hattı çalışması gerçekleştirdiklerini anlattı.
Bu çalışmalarda yüzde 70 civarında bir başarı elde ettiklerine değindi.
Mahalle araları ve ana arter dahil asfaltın bulunmadığı Hakkari'de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Epcim, ''Hakkari'de ilk defa bitümlü sıcak karışım asfalt ile ana arteri bitirmek üzereyiz." diye konuştu. 
Hakkari halkının çalışmalardan oldukça memnun olduğuna işaret eden Epcim, şöyle devam etti:
"Yaklaşık 35 kilometrelik asfalt çalışmasını bitirdik. Bu, toplam yol ağımızın yüzde 35'lik bölümüne tekabül ediyor. Aynı yıl içerisinde hem alt hem üst yapı olarak da asfalt çalışmalarını, belli noktalarda da kaldırım çalışmalarını bitirilmiş olması Hakkari adına çok önemli güzel bir gelişmedir. Hakkari'de yolsuz, asfalt çalışması yapılmamış alan bırakmayana kadar bu çalışmalara devam edeceğiz. 2018 yılı içerisinde de bu çalışmalarımız devam edecek."
- Çocuklar oyun parklarına kavuşuyor
Epcim, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra 5 alanda da park çalışması sürdürdüklerini dile getirdi.
Bu parklardan 3'ünün bitmek üzere olduğunun altını çizen Epcim, şöyle dedi:
"Biz Hakkari Belediyesine görevlendirildiğimizde kamu binaları lojmanları hariç iki salıncağı olmayan bir şehir devraldık. Bu şehirde şu anda 11 oyun grubu kuruldu. Bunun güzelliğini Hakkarili çocuklarımız yaşıyorlar. Bu hususta da güzel geri dönüşler alıyoruz. Çok memnun oluyoruz. Çocuklara yapılan yatırımın önemini hissediyoruz ve buna dönük gelecekte de daha güzel çalışmalar yapacağız."
Epcim, uzun geçen kış döneminde çocukların hoşça vakit geçirebilecekleri bir merkezin de müjdesini verdi.
Epcim, "Özellikle kapalı bir alanda, sıcak bir atmosferde, çok geniş bir alanda çocuk oyun gruplarını kurduğumuz bu alan Hakkarili çocuklarımız için çok önemli. Güzel ve özel bir sürpriz hazırlıyoruz." diye konuştu. 
Bulvar Caddesi'nde, "Prestij Cadde" çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Epcim, bu projenin kent için çok önemli olduğunun altını çizdi. 
Çarşı merkezini çok güzel bir hale dönüştürmek istediklerini belirten Epcim, "Özellikle granit taşla kaplıyoruz. Estetiğe önem veren bir proje çalışması içerisindeyiz. İnşallah yıl sonuna gelmeden bu çalışmanın da tamamlanacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı. 
- Dere yatakları ıslah ediliyor 
Epcim, dere ıslahı çalışmalarının da sürdüğünü bildirerek, şöyle devam etti:
"Şu an 3 derede ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar 2018 yılı boyunca devam edecek. Dere yataklarının temizlenmesi konusunda çok önemli adımlar attık. Bu çalışma kentte etkisini hissettirdi. Özellikle 2017 yazını Hakkari insanı sivri sineksiz şekilde yaşadı. Bu konuda da büyük başarı sağladık. Halkımızdan da güzel geri dönüşler aldık.''
- Hakkari doğal gaza kavuşuyor
Epcim, 2018 yılında en büyük yatırım programını doğal gazda gerçekleştireceklerini belirtti. 
Türkiye'de doğal gaza kavuşmayan 2 il kaldığını vurgulayan Epcim, "Projeyi 1,5 yılda tamamlayıp Hakkari halkını kirli havadan kurtarmış olacağız." dedi. 
Epcim, terörün istismar ettiği, içme suyu olmayan, yolları asfaltlanmayan, tozlu, çamurlu bir Hakkari'den, yapılan çalışmalarla modern bir kent görünümüne doğru gittiklerini kaydetti. 
Hakkari halkına en güzel hizmeti vermeye, onların yaşam standardını yükseltmeye devam edeceklerini anlatan Epcim, "Hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Sayın İçişleri Bakanımızın özellikle bölge insanına verdiği değerinde bir göstergesi olarak güzel bir yatırım dönemi geçirdiğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme