Hamidiye Tabyaları'nda 'Bir Hilal Uğruna' adlı gösteri nefes kesti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ve Çanakkale'de yeni restore dilen Hamidiye Tabyaları'nda sahnelenen 1915 Bir Hilal Uğruna' adlı gösteri büyük ilgi gördü. Anafartalar Zaferi kapsamında...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ve Çanakkale’de yeni restore dilen Hamidiye Tabyaları’nda sahnelenen 1915 Bir Hilal Uğruna’ adlı gösteri büyük ilgi gördü. Anafartalar Zaferi kapsamında sahnelenen gösteriyi çok sayıda vatandaş soluksuz izledi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın dönüm noktası olan Anafartalar Zaferi’nin 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de yeni restore edilen Hamidiye Tabyaları’nda ’1915 Bir Hilal Uğruna’ adlı müzikal tiyatro gösterisi sahnelendi. 2016 yılında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan oyun, 10 Ağustos Anafartalar Zaferinin yıl dönümünde bu kez Çanakkalelilerle buluştu. Sunumunda yaklaşık 450 kişinin yer aldığı tiyatral gösteride Osmanlının kuruluşu, İstanbul’un fethi, Balkan harbi ve Çanakkale Savaşları anlatıldı. Müzikal gösteriyi tarihi tabyalarda bulunan çok sayıda vatandaş soluksuz izledi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale ruhunu yaşatmak için çalıştıklarını söyledi. Kaşdemir, "Bu akşam bu tarihi mekanda bu güzel ortamda ‘Bir Hilal Uğruna’ isimli çok güzel ve çok büyük projeyle insanımızın karşısına çıkıyoruz. ‘Bir Hilal Uğruna’ işte Çanakkale ruhunun ortaya çıktığı ve insanlarında kalbine nakşolacak bir gece olacak. Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale ruhu neredeyse biz orada varız. Çanakkalelilerin, Çanakkale’nin iyiliği neredeyse Tarihi Alan Başkanlığı olarak oradayız. Ve orada olacağız. Çanakkale’yi hep beraber daha ileriye götürmek adına biz Alan Başkanlığı olarak biz buradayız ve çalışacağız” dedi.

Çanakkale’yi henüz görmemiş olan tüm vatandaşları da Çanakkale’ye beklediklerini söyleyen Kaşdemir, "Onları Çanakkale’de ağırlamaktan, buranın atmosferini onlara yaşatmaktan mutluluk duyarız" diye konuştu.Gösteriyi Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve yaklaşık 5 bin davetli izledi.

Bakmadan Geçme