Hisarcıklıoğlu, Biga TSO'nun yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) yeni hizmet binasının açılışına katıldı.Biga Ticaret Sanayi Odası'nın yeni Hizmet hizmet binasının ile Biga TSO Ekonomiye değer katanlar ödül töreni-Biga...

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

Biga Ticaret Sanayi Odası’nın yeni Hizmet hizmet binasının ile Biga TSO Ekonomiye değer katanlar ödül töreni-Biga Ticaret Borsası Tescil Ödül Törenin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıkoğulu’nun katılımı ile gerçekleştir. Biga TSO binasının önünde gerçekleşen törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gümüşçay Belediye Başkanı Adana Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Eşref Temiz, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Meclis Başkanı Fahrettin Deniz, Biga TSO yönetim kurulu, meclis ve meslek komiteleri üyeleri ile işadamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalarda nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu, yatırımların hızla tamamlandığını belirterek, Biga OSB´ye Meslek ve Teknik Lise talebinde bulundu. Doğan, “24 yaşına basan Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz var, ondan da eski 28 yaşında Biga Meslek Yüksek Okulumuz var. 4 yıllık Fakülteye dönüşen Biga Uygulamalı Fakültemiz var. Yerleşkemizde modern yurtlar, sosyal alanlar var. Peki ne eksik? Teknoloji eksik, mühendislik eksik. Bu dallarda insan yetiştirmek zorundayız. Tarımda, sanayide rekabetli yönetim için, bilim ve teknoloji alanında TOOB Meslek Lisesi için sayın Başkanımız ‘evet’ dediği andan itibaren Biga olarak kolları sıvayacağız. Biga teknoloji fakültesi için bu kez hükümetimizden, milletvekillerimizden Biga’yı gerçek anlamda bir Biga üniversitesine konuşulacak bu adımın atılmasını isteyeceğiz” dedi.TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Biga´da iki hayırlı iş için bulunduğunu hizmet binası açılışı ile Biga ekonomisinin yıldızlarını ödüllendireceklerini söyledi. Biga-Bandırma demiryolunun bir an önce yapılmasını istediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Çünkü burada bir sanayi var. Türkiye’nin en büyük 500 Şirketi arasında 6 tane Bigalı hemşerimiz var. Türkiye’nin en büyük 500 Şirketi arasında 6 tane Bigalı var. Geçen sene bu beşti, bu sene altı oldu. Neredeyse her sene bir tane artırarak götüreceksiniz. O zaman bizim demiryoluna bağlanmamız çok önemli. Sanayi tüccar ne ister? Demiryolu, karayolu deniz yolu bağlantısı ile hava yolu bağlantısı ister. Karabiga Limanına yolcu, yük taşıma uygun hale getirilmesi, Biga’nın ufkunu açacak. Biga’ya çağ atlatacak” dedi. Konuşmaların ardından, 2015 ve 2016 yılı kazançları üzerinden yüksek düzeyde vergi ödeyen, ihracat yapan, yüksek düzeyde istihdam sağlayan ve oda üyeliğinde otuz yılını dolduran üyelere ödülleri dağıtıldı.

Bakmadan Geçme