İkiyaka Dağları'nda kano keyfi

Hakkari'deki İkiyaka Dağları bölgesini gezen dağcılar, göller bölgesinde kano heyecanı yaşadı

Hakkari'deki İkiyaka Dağları ve göller bölgesini gezen dağcılar, bölgede kano yapma keyfini yaşadı.
Kentte, güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik başarılı operasyonları ile güvenli hale getirilen 3 bin 400 rakımlı İkiyaka Dağları'ndaki Sat Yaylası'nda yer alan Sat gölleri dağcıları ağırlıyor.
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) İl Temsilciliği ve Reşko Doğa Sporları Kültür Derneğince düzenlenen etkinlikte bir araya gelen yerli ve yabancı dağcılar, Yüksekova ilçesinden Sat göllerine ulaştı.
Krater gölleri ve zirveler bulunan göller bölgesinde doğa gezisi yapan dağcılar, daha sonra yöredeki büyük gölde kano yaptı.
Bölgede keyifli vakit geçiren dağcılar, Hakkari'ye döndü.
TDF İl Temsilcisi Naci Ertunç, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Sat göllerinin artık doğaseverlerin mekanı olmaya başladığını söyledi.
Ertunç, "Bugünden itibaren yurt içinden ve dışından gelmek isteyen dağcılar, doğaseverler hiç tereddüt yaşamadan Sat Yaylası'ndaki krater gölleri ve bazı önemli dağları gezebilir. Konuyu TDF'ye de sunacağız." dedi.
Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği Başkanı Emin Yıldırım da Sat göllerinde iyi vakit geçirdiklerini aktararak, ulaşımı sağlayan yolun göller bölgesine kadar uzanmasının de ayrı bir rahatlık olduğunu söyledi.
Etkinliğe destek sağlayan maden mühendisi Azat Ölmez, bazı kritik noktalar dışında bölgenin tamamının turizme açıldığını ifade etti. Bu durumun sevindirici olduğunu vurgulayan Ölmez, bundan sonra yöreye gelecek doğaseverlere destek olacaklarını anlattı.

Bakmadan Geçme