İnönü İlkokulunda Model Uçak Kursu

İnönü İlkokulunda  açılan model uçak kursu tamamlandı.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından Gençlik  ve Spor Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortak olduğu Burası Benim Yerim/MAFSAD Kitap Kafe Projesi çerçevesinde İnönü İlkokulunda açılan  model uçak kursu tamamlandı.
Model uçak rehber öğretmenleri Aliekber Korkut ve Ergün Kutlu  tarafından gerçekleştirilen eğitimlere katılan  öğrenciler etkinlikten dolayı oldukça memnun kaldılar. Aliekber Korkut ilk etapta Milli Egemenlik Ortaokulunda kurs açtıklarını ve şuan İnönü İlkokulunda açtıkları kursu tamamladıklarını söyledi. Bunun yanında 28 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Arapgir Kayaarası Kanyonunda gerçekleştirilecek olan 4.Uluslararası Malatya Fotokamp organizasyonunda da model uçak standı açıp eğitim vereceklerini söyledi.  
“Destek İçin Teşekkür”
Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk faaliyetle ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerin model uçak yapımını çok sevdiklerini, bu durumun model uçak yapımına olan talebi artırdığını ve kendilerini de motive ettiğini belirtti. Konuk, proje kapsamında gerçekleştirdikleri model uçak kurslarında Türk Hava Kurumu Malatya Şube Başkanlığının  malzeme desteği sunduğunu, bu sebeple Türk Hava Kurumu Malatya Şube Başkanı Mehmet Torun’a ve Şube Saymanı Halit Barlak’a katkılarından dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
“Model Uçak Yapımına İlgi Artıyor”
Türk Hava Kurumu Malatya Şube Saymanı ve Model Uçak Rehber Öğretmeni Halit Barlak, okulların ve STK’ların malzeme taleplerini mümkün mertebe karşılamaya çalıştıklarını, ayrıca yıl içerisinde çeşitli fuar ve festivallerde Türk Hava Kurumu adına stant açarak, çocuklara ve gençlere model uçak yaptırdıklarını, bu sayede Türkiye’nin her yerinde model uçak yapımına olan ilginin arttığını ifade etti.

Bakmadan Geçme