İran'da ki Başkaldırı Alkışlanamaz

Bir sendika olarak gösteri ve yürüyüşü eleştirmek ne kadar zıtsa bir millet olarak da dış güçlerin istekleri doğrultusunda devletine karşı kalkışmada bulunmak o kadar zıttır. İran’daki olaylar gösteri ve yürüyüş hakkını kullanmaktan ziyade devleti zaafa uğratıp ABD ve İsrail’in çıkarlarına hizmet etme yönünde belirtiler olduğu için sendika olarak destekleyemiyoruz. Bu gösterilerin İran’ın Gezi’si olduğunu düşünüyoruz.

Bölgemizi savaş alanına çevirmek isteyenlerin, Türkiye’yi karıştıramayınca İran’ı karıştırarak bölgenin istikrarını sağlayacak Türkiye-İran- Rusya işbirliğindeki halkaların birini koparmayı amaçlamaktadırlar. Şimdiye kadar İran halkına TERÖRİST diyen ABD ve İsrail birden bire İran Devletine kalkışmada bulunan halkı sever olmasındaki amaçları, Ankara ile Tahran arasında güvensizlik çıkarmaktır. İran'ın iç işleriyle uğraşmasını sağlayarak fitne projelerini uygulamaktır. ABD ve İsrail karşısında daha zayıf bir İran oluşturmaktır.  Ankara-Bağdat-Tahran ittifakıyla komediye dönüşen Kuzey Irak politikasını yeniden güçlendirmektir.  Fırat kalkanı ile hezimete uğrayan PKK/PYD koridorunu hayata geçirip güvence altına almaktır.

Bir Türk olarak bütün bunları bilip de bu ayaklanmanın yanında durmak, İran hükümetinin başarısızlığını istemek hem ülkemizin hem de bölgenin kötülüğünü istemekten başka nedir?

İRAN TÜRKİYE İTTİFAKI ABD’NİN KÂBUSUDUR
Türkiye-İran ittifakıyla Musul kurtarıldı. Irak'ın kuzeyindeki İkinci İsrail referandum girişimi bozguna uğratıldı. ABD'nin desteğiyle alan genişleten Irak'ın kuzeyindeki gruplar birbirine düştü. Barzani 2003 yılındaki sınırlara dönmek zorunda kaldı. ABD'nin Irak’ta oluşturmaya çalıştığı 'Sünni Bölgesi' projesi yıkıldı. Batı Asya'da “Sünni NATO” projesi fiyaskoyla sonuçlandı.

Bu gelişmelerde elbette Rusya’nın etkisi azımsanmayacak kadar çoktur anacak asıl belirleyicilik Türkiye - İran ittifakıdır. Bu ittifak da ABD’nin kâbusudur. Hem Türkiye hem de İran güçlü durup bu ittifakı bozmadığı sürece şeytan çocuğuna muhtaç olacaktır.

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak İran halkının ve devletinin sağ duyulu davranarak bölgeyi kan gölüne çeviren mihrakların oyunlarına gelmeden demokratik hak zemininde gösteri ve yürüyüşlerini yapıp sonlandırmalarını bekliyoruz.  
 

Bakmadan Geçme