İş Adamı Öztürk, Malatya Ortak Sevdamız

Malatya'lı Genç İş Adamı Mehmet Furkan Öztürk'den Çok Özel Açıklamalar...

Malatyalı Genç İş adamı Mehmet Furkan ÖZTÜRK İş dünyası, AfrinHarekâtı Ve Yeni Malatyaspor konuları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Mehmet Furkan ÖZTÜRK’ün açıklamalarını siz değerli okurlarımız için haber Yaptık.

KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Malatya Arguvan’lıyım. Battalgazi doğumluyum. Babamın halıcılık mesleğinden dolayı ben doğduktan kısa bir süre sonra Antep’e taşınıp yerleşmişiz. İlk ve ortaöğrenimimi Antep’te tamamladım. Lise eğitimimi Ankara’da ve Üniversite eğitimimi ’deEskişehir’de tamamladım. İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdim. Baba mesleği olan Halıcılık işimizi devam ettirmekteyim. Yıllardır Ankara’da faaliyet gösteren Baransu halı mağazalarımızı daha iyi bir noktaya getirmek için çalışıp çaba sarf ediyoruz. Baransu Halıyı bizde genç nesil olarak AVM lere taşıdık. Baransu halı her geçen gün güçlenerek müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Çağa ayak uydurma adına Ankara’da AVM lerde halı satışı uygulamasını ilk biz başlattık. İnşaat Mühendisliği diplomam var. Müteahhitlik tarzı çalışmaları düşünüyorum,bu yönden birkaç çalışmamız oldu ama devam edeceğim iş baba mesleği olan halıcılık işimizdir.

HALI ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Halı işi geniş bir yelpaze alanını kapsıyor. Makine, el dokuma ve dekoratif halıcılık gibi başlıca çeşitlere ayrılıyor. Biz üretimde gelme makine halıcılık işini yapıyoruz.Büyüklerimiz zamanında makine halıcılık üretimini yapanların başında geliyor ve bizde devam ettiriyoruz. Bizim yaptığımız makine halıcılıkta kalite kullanılan iplik kalitesiyle anlaşılır. Bizde zaten kaliteli iplik kullanıyoruz. Genelde iç Anadolu ve Ankara Bölgesinin yün diye tabir ettiğimiz dokuma halıları tercih ediyor. Bizde bu bölgede daha çok bu tarz halı satışını gerçekleştiriyoruz. Kaliteli halı halının dokuma sıklığı ile kullanılan iplikle anlaşılır. İnsanların ipek, dokuma, antik ve desen halılarına talebi artıkça makine halıcılığı da bu yönden gelişti. Kalın halı iyi denildiği bir dönemde aslında ince ve sık dokunan halı daha kaliteli olarak ön plana çıkıyor. Halı ucu çok açık olan bir sektör. Müşterinin talebi çok önemlidir. Önemli olan müşterinin talebine cevap verebilmektir. Geçen hafta Almanya da yapılan dünyanın en büyük halı fuarına ziyaretçi olarak katıldım. Fuarda çok farklı halılar gördüm. Bizim sattığımız halılardan çok farklı çeşit halı var. Her bölgenin veya ülkenin farklı halı tarzları var. Bizim bölgemizde de daha çok makine halıcılığı talep edildiği için bizde bu talebi karşılamaya çalışıyoruz. 

KAÇ ŞUBENİZ VAR?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Baransu halı olarak Ankara’da 10 tane mağaza var. Bu mağazaların 5 tanesinin işletmesi bizde. Amcamlarda mağaza işletmeye devam ediyorlar. Abidinpaşa ve Mamak’ta uzun yıllardır satış mağazalarımız var. O bölgedeki insanlar bizi çok iyi bilir ve tanırlar. Ben okulu bitirip geldikten sonra AVM lerdeki hedefimiz doğrultusunda mağazalarımızı açıp işletmeye devam ediyoruz. Şu anda 3 AVM de yerimiz var. AVM lerdeki sayımızı arttırmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda e ticaret üzerinde halılarımızı müşterilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. İnternet üzerinde Türkiye’nin her tarafına halı satışlarımız var.

MALATYA’YA YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Hedefimiz AVM halıcısı olmak. Bu hedefimize çok yaklaştık. Malatya’da bulunan AVM de kiralama için çalışmalarımız devam ediyor. Biz ilk tercih olarak Malatya olsun istiyoruz. Bu hedefimiz ve projemiz ilerleyen dönemlerde inşallah gerçekleşir ve hemşerilerimize hizmet etmeye başlarız. Memleketimize yatırım yapmayı düşünüyoruz.

ARGUVAN BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARINI NASIL BULUYORSUNUZ?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Çok fazla gitme şansımız olmuyor. En son gittiğimde Arguvan bizim çocukluğumuzda ki Arguvan. Pek fazla değişen bir şey yok. Malatya Büyükşehir oldu bu anlamda bazı hizmetleri Büyükşehir belediyesi yapıyor diye biliyorum. Büyükşehir’in avantajı var mı yok mu daha mı iyi oldu bilmiyorum. Ben sürekli Ankara’da yaşıyorum. Memlekete gittiğimde ancak eski anılarımızı yad etmek adına Arguvan’da köyümüze ve büyüdüğüm Battalgazi’yi gidip ziyaret edebiliyorum. Malatya ya gittiğim zaman çocukluk dönemimde gezdiğim büyüdüğüm yerleri geziyorum.

AFRİN HAREKATI İÇİN NELER SÖYLİYECEKSİNİZ?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Ben bölgeyi çok iyi biliyorum. Yıllarca Antep’te kaldım. Afrin harekâtı geç kalınmış ve daha önce yapılması gereken bir operasyondu. Ülkemiz ve sınırlarımız bu kadar tehdit altındayken bu operasyon kaçınılmazdı. Onun için ülkemizin birliği ve güvenliği adına bu hareketi destekliyorum. Avrupa’da ülkemize karşı provokasyon eylemleri görünce daha çok bu harekâtı destekledim. Biz daima devletimizin yanındayız. Yanı başımızdaki ülkelerin durumları ortada. Onun için bizim kimseye boyun eğmememiz gerekiyor ki eğmeyeceğiz de. Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece kimsenin gücü bizi parçalamaya yetmeyecektir. Bize ekonomik olarak sıkıntılar yaşatacaksa bile bu operasyonu destekliyorum. Amerikalılar her yerde içimize yerleşmiş durumdalar. Bu AVM nin sahibi bile Amerikalı. Tükettiğimiz ürünlerin çoğu Amerikan ürünleri. Amerikalılar bu kadar içimizdeyken onları içimizden atmak o kadar kolay değil. Bütün her şey döviz bazında işlem görüyor. Bizler direneceğiz başka çaremiz yok. Askerlerimize dua ediyor ve Allah yardım etsin diyorum.

YENİ MALATYASPOR İÇİN DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Ben futbolu çok seven bir izleyiciyim. Kendim Galatasaray taraftarıyım. Özelikle bu seneMalatyaspor’u çok destekliyorum. Malatyaspor’un tüm maçlarını izliyorum. Malatyaspor’u sürekli takip ediyorum. Süper ligde olması gerçekten çok güzel. İnşallah bu ligde sürekli kalıcı oluruz. Malatyaspor bizim ortak sevdamız. Bizim sevinç, gurur ve onur kaynağımız. Malatyaspor’un şuan başında genç, dinamik ve çalışkan bir ekip ve yönetimi var. Yönetimingenç ve başarıya aç bir teknik adam getirmesi çok doğru bir karardı. Erol hoca ile başarılar geleceğinden eminim. Süper ligde daha ilk senesi. Stat yeni ve çok güzel bir stat yapıldı. Bütün bu güzel ortamda başarıda gelir diye düşünüyorum. Türkiye’de statlarla birlikte futbolun kaliteside arttı. Bugün dünyanın her yerinde yıldız futbolcular ülkemize geliyor. Buda Türk futbolunun gelmiş olduğu kaliteyi göstermektedir. Gelen futbolcular geldiği şehrin ismini dünyaya duyuruyorlar. Futbolda maliyetler çok yükseldi. Kulüp yönetmek kolay değil. Çok paralar harcanıyor. Taraftarımızın Takımımızın arkasında durup desteklemelerini istiyorum. 
Benim kulüp yöneticiliği düşüncem var. Kulüp yöneticiliği yapacağım takım Malatyaspor kulübüdür. Galatasaray’da kulüp yöneticiliği yapmak herkesin hayali. Malatyaspor şehrimizin takımı. Doğduğumuz şehire bir faydamız olursa buda beni mutlu eder. Malatyaspor’da görev yapabilirsem ne mutlu bana. Ben kulüp yöneticiliği konusunda hevesliyim. Adil başkanla görüşeceğim. Kulübümüze maddi manevi desteğimiz var. Ben futbolda oynadım onun için kulüpleri ve takımları çok iyi biliyorum. Dünya futbolunu takip eden İyi bir futbol izleyicisiyim. Malatyaspor’dayöneticilik neden olmasın diyorum.

HEMŞERİLERNİZE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Mehmet Furkan ÖZTÜRK: Malatya’mız her geçen gün gelişen büyüyen bir şehir. Çok göç alan ve nüfusu artan bir şehrimiz. Malatyalı hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekiyor. Dışarda nasıl ki Malatyalılar birbirine bağlı birlik ve beraberlik içinde oluyorlarsa memleketimizde de o birlik ve beraberliği sürdürmeleri gerekiyor. Malatya insanı ile doğası ile her şeyi ile güzel olan bir yer. Ülkemize sahip çıktığımız gibi Malatya’ya da sahip çıkmalıyız. Malatya hepimizin ortak sevdası ve hepimiz sahiplenmeliyiz. Bütün hemşerilerime selamlarımı iletiyorum” dedi.

Haber- Foto: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme