İş dünyasından Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nı iş dünyası olarak desteklediklerini bildirdi.

Kalan, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de yaşanan şiddet ve çatışma sarmalı ile terör örgütlerinin faaliyetleri sonucunda 3,5 milyon masum insanın tek güvenli liman olarak Türkiye'ye sığındığını hatırlattı. 

Türkiye'nin yaptığı insan ve vicdan odaklı politikalarla bu sığınmacılara sahip çıktığını ve bugün dünyada mültecilere en fazla yardımı yapan ülke konumuna geldiğini belirten Kalan, şunları kaydetti:

"Bu açıdan Türkiye mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olurken, aziz milletimiz darda kalana ulaşan yardım eli olmuş, şanlı bayrağımız güvenin teminatı ve yarınlara olan umudun adı olmuştur. Türkiye sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek, bu terör kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin hastaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır. Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Milletimizin terörün bitirilmesi noktasında irade ortaya koymuştur. Ekonomimiz güçlü olup bu harekattan etkilenmeyecektir. MÜSİAD olarak yatırıma, üretmeye ve istihdama dönük çalışmalarımız devam edecek. Afrin'e yapılan harekattan olumsuz etkilenmeyecektir." 

Bakmadan Geçme