İtfaiye teşkilatına modern itfaiye aracı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından itfaiye teşkilatına 42 metrelik merdivene sahip olan 3 milyon TL maliyetli araç alındı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından itfaiye teşkilatına 42 metrelik merdivene sahip olan 3 milyon TL maliyetli araç alındı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yangınlara daha hızlı ve güvenli bir şekilde müdahale edilmesini temin etmek amacıyla, itfaiye teşkilatı araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi yüksek yangınlara müdahale edebilmek için ihtiyaç duyulan 42 metre uzunluğa sahip merdivenli araç alımı gerçekleştirdi. Alınan yeni aracın tanıtımı için Büyükşehir Belediye Binası önünde bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Ercan Turan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri ile itfaiye personelleri katıldı.

Araç tanıtım töreni sırasında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak itfaiye teşkilatımıza ihtiyacı olan bir aracı daha kazandırdık. Malatya itfaiyemiz bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla göz doldurmaktadır. Gerçekten çok bilinçli ve eğitimli bir ekibimiz bulunuyor. Yoğun ve büyük yangınlara hızlı ve başarılı bir şekilde müdahale edebilmektedirler. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak özellikle yüksek katlara müdahale noktasında eksikliğimiz vardı. Alımı yapılan 42 metre merdiven uzunluğuna sahip araçla bu eksikliği de gidermiş olduk. Mevcut araçlarımız ise ancak 28 metre yüksekliğe çıkabiliyordu. Bu eksikliği gidermek için de birçok özelliğe sahip 42 metrelik aracı aldık” ifadelerini kullandı.

Başkan Çakır, İtfaiye Dairesi Başkanlığının, 2017 yılının ilk 7 ayı içerisinde 2 bin 50 yangına müdahale ettiğini kaydederek, “Bu da günde ortalama 10 yangına tekabül etmektedir. İtfaiye Dairemizin yangınlara müdahalelerine baktığımız zaman gerçekten profesyonel bir ekibin var olduğunu görüyoruz. Her geçen gün yeni araç gereçle itfaiyemizi takviye ediyoruz. İlçelerimiz ile birlikte Malatya’mızda 18 itfaiye merkezi bulunuyor. İnşallah bu merkezlerimizi yeni araçlarımızla daha güçlü hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Alımı gerçekleştirilen araç hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, “Yaklaşık 3 milyona mal olan itfaiye aracımızın merdiven uç kısmındaki sepet ile 500 kilograma kadar, sepete eklenen sedye ile de 400 kilograma kadar hasta veya yaralı taşınabilmektedir. Ayrıca aracımızla bina üzerine personel indirilebilmektedir. 7 metre zemin altında kalan arazilerde dahi kurtarma yapılabilmektedir. Aracımızda ayrıca havalı atlama yatağı, koruyucu ekipmanlar ile müdahale ekipmanları bulunuyor. Aracımız Malatyamıza hayırlı olsun. Rabbim ekiplerimizi ve Malatyamızı büyük yangın ve afetlerden korusun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme