İzmir bu gençlerle gurur duyuyor  

Büyükşehir Belediyesi'nin üniversiteli gençlerden oluşturduğu ve 10-13 yaş aralığındaki çocuklara "rol model" olan İzmir Gönüllü Takımı, “Abla-Ağabey-Kardeş” projesi ile 8 bin kardeşe ulaştı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana başarıyla uyguladığı “ödüllü” sosyal projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”,  2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısında 274 kardeşe daha ulaşarak onları hayalleriyle buluşturdu. İzmir Gönüllüsü gençlerin kucakladığı "kardeş" sayısı 8 bini aştı.
Menemen, Bornova ve Çiğli ilçelerindeki 7 mahallede yaşayan çocuklarla buluşan 521 gönüllü genç, 10 hafta boyunca Körfez turu vapur gezisi, buz pateni kayma, Yamanlar'da gençlik kampı, yeni yıl ve Dünya Gönüllüler Günü kutlamaları ile Tire’ye gezi etkinliklerini gerçekleştirdi. Ayrıca kardeşlerin ailelerine "çocukla doğru iletişim" seminerleri verildi. 
11 hafta sürecek ikinci dönem uygulamalarının 24 Şubat’ta start alacağı bildirildi.
 
Barışçı ve özgüven sahibi gençler yetişiyor
İzmir’de ve civar illerde okuyan ya da yaşayan 18-30 yaş arası üniversite öğrencisi veya mezunu gönüllü gençlerle 10-13 yaş aralığındaki 4. 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerini bir araya getiren Abla-Ağabey-Kardeş Projesi,  2007 yılından bu yana her yıl Kasım-Mayıs ayları arasında ve cumartesi günleri uygulanıyor.
Abla ve ağabeyler, önceden ev ziyaretleri ile belirlenen ailelere konuk oluyor ve onlara eğitimleri ve geleceği ilişkin planları konusunda yol gösteriyor. Bu arada uzman bir ekip tarafından belirlenen "toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk hakları ve engellilik" gibi etkinlikler düzenleniyor.
Gönüllü ağabey ve ablaların kardeş evlerine ulaşımı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı araçlarla gerçekleşiyor. Kardeşler, vapur turu, üniversite gezisi, buz sporları ve benzeri etkinliklerle  sosyal ve kültürel yönlerini geliştirirken abla ve ağabeyleriyle kaliteli zaman geçirme imkanı da buluyor.
Abla-ağabey-kardeşler, önemli gün ve haftalarda düzenlenen kültürel-sosyal-sportif etkinliklere de birlikte katılıyor. Türkiye’nin pek çok kentinde örnek gösterilen bu sosyal sorumluluk projesi ile gençlerin kentlilik bilinci çerçevesinde duyarlılıkları artırılırken, kardeşlerinin ise Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, barışçı, düşünen, sorgulayan, özgüven sahibi, çevreye duyarlı, farklı görüş ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, dinlemeyi bilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanıyor.
 
Gönülden davet
Kış aylarında kentin merkez ilçelerinde olanakları kısıtlı çocuklara sosyal destek veren İzmir’in gönüllü gençleri, yaz aylarında da dinlenmeden çevre ilçelerdeki köylerde yaşayan kardeşlerini ziyaret ediyor. Mesafe ve zorluk tanımayan İzmir’in gönüllü gençleri, “Bir Çocuk Değişir, İzmir Değişir” sloganı ile tüm gençleri "gönüllülük duygusunu yaşamaları için" İzmir Gönüllü Takımı’na davet ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Abla-Ağabey-Kardeş Projesi için gönüllü abla-ağabey kayıtlarına devam ediyor. Projeye destek vermek isteyen 18-30 yaş arası en az üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin  293 17 21, 293 40 61 ve293 42 19 nolu telefonları arayabilir.

Bakmadan Geçme