İzmir'in kurtuluşu için koşacaklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlamaları kapsamında başlattığı '9 Eylül Yarı Maratonu'nu bu yıl 5. kez gerçekleştiriyor. 21 kilometre 97 metrelik parkurda yapılacak koşu için başvurular...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlamaları kapsamında başlattığı “9 Eylül Yarı Maratonu”nu bu yıl 5. kez gerçekleştiriyor. 21 kilometre 97 metrelik parkurda yapılacak koşu için başvurular başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5. kez düzenleyeceği “9 Eylül Yarı Maratonu”nun yarışma takvimi belli oldu. 10 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek koşu için 7 Eylül saat 15.00’e kadar www.dokuzeylulyarimaratonu.com adresinden kayıt yapılabilecek.

Uluslararası AIMS (Uluslararası Maratonlar ve Mesafe Koşuları Birliği) sertifikalı yarı maraton yarışı, 10 Eylül Pazar günü saat 08.00’de Cumhuriyet Meydanından start alacak. Mustafa Kemal Sahil Yolu boyunca devam edilerek İnciraltı Dokuz Eylül Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi sonundaki Beşyol Otobüs Durağından dönülecek parkur, tekrar aynı güzergah takip edilerek Cumhuriyet Meydanında son bulacak. Yarışmada 2,5-5-10-15-20. kilometrelerde su istasyonu ve 7,5-12,5-17,5. kilometrelerde ise sünger istasyonu bulunacak.

Bu yıl AIMS (Uluslararası Maratonlar ve Mesafe Koşuları Birliği) takviminde yer alan yarışmada, genel sıralamanın yanı sıra ödüllere ilk kez Türkler Kategorisi de eklendi.Yarışma Yarı Maraton Genel Sıralama Büyük Erkek, Büyük Kadın, Yarı Maraton Türk Sporcu Erkekler-Kadınlar ve Veteran dallarında gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere çeşitli para ödülleri verilecek.

Bakmadan Geçme