Jandarma'dan bayram trafiğine dronlu denetim

Çorum'da Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması ve ölümlü trafik...

Çorum’da Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması ve ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla yoğun bir mesai harcayan Jandarma Trafik timleri, İskilip karayolunda uygulama yaptı.

Uygulama sırasında drone ile havadan denetim yapılarak trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlem yapalırken, durdurulan otomobillerdeki sürücüler trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Sürücülere trafik kurallarının yer aldığı broşürlerden de dağıtan trafik timleri ayrıca, kolonya ve çikolata ikramında bulunduğu sürücü ve yolcuların Kurban Bayramlarını kutladı.

Denetimlerden duyduklarını memnuniyeti dile getiren sürücüler ise, bu tür uygulamaların devam etmesini isteyerek, yola çıkan sürücülerden trafik kurallarına uymaları için çağrıda bulundular.Çorum Valiliği tarafından alınan bayram tedbirleri kapsamında İl Jandarma Alay Komutanlığı’na 17 ekip şehirlerarası yollarda sabit ve hareketli denetimler yapacak. Ayrıca, yine bayram süresince 12 ekipte kırsalda huzur ve güvenliğin sağlanması noktasında asayiş uygulaması yapacak. Asayiş ve trafik hizmetlerinin yanı sıra İl Jandarma Komutanlığı tarafından il genelinde 3 bölgeye de maket aracı yerleştirildi. Bu araçlarında zaman zaman yerleri değiştirilecek.

Bakmadan Geçme