Jandarmadan maket araçlı tedbir

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, jandarma ekipleri 10 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle trafik kazalarına karşı dikkat çekici bir önlem aldı.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, jandarma ekipleri 10 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle trafik kazalarına karşı dikkat çekici bir önlem aldı. Ekipler yol boyuna maket jandarma aracı koydu.

Akçakoca Melenağzı sahil yolu üzerine monte edilmiş olan jandarmanın maketten yapılmış trafik tim aracı sürücüleri daha dikkatli olmaya sevk ediyor. Akçakoca Karasu sahil yolu Edilli Teldüzü mevkisi üzerindeki jandarma trafik tim aracının maketi gerçeğini aratmıyor. Güzergahta seyreden sürücüler maketi görünce trafik kontrolü olduğunu zannedip hızlarını düşürüyor. Trafik kontrolünün olduğunu sanan bazı sürücülerin ehliyet ve ruhsatlarını hazırlarken, yaklaştıkları jandarma aracının maket olduğunu fark edince büyük bir şaşkınlık yaşıyorlar.

Yetkililer, 10 gün süren Kurban Bayramı ve fındık sezonu nedeniyle artan araç trafiği nedeniyle jandarma trafik aracı maketinin caydırıcılık amacı taşıdığını belirtti.

Bakmadan Geçme