Kanalizasyonsuz mahalle

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu Mahallesi'nde kanalizasyon olmaması nedeniyle lağım suları yol kenarlarındaki kanallara akıyor. Tuvalet ve lavabo atıkları nedeniyle mahallede hastalık ve salgın tehdidi olduğunu ileri süren vatandaşlar,...

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu Mahallesi’nde kanalizasyon olmaması nedeniyle lağım suları yol kenarlarındaki kanallara akıyor. Tuvalet ve lavabo atıkları nedeniyle mahallede hastalık ve salgın tehdidi olduğunu ileri süren vatandaşlar, bir an önce mahallenin altyapı sorununun çözülmesini istedi.

Adana-Mersin il sınırında bulunan Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu Mahallesi’ndeki alt yapı ve yol eksikliği adeta 21’inci yüzyıla meydan okuyor. Mahallede kanalizasyon sistemi bulunmadığı için evlerin lavabo ve tuvaletlerinin atıkları sokak kenarlarındaki kanallara akıyor. Bazı çocuklar hastalık kapmamak için maskeyle dolaşıyor. Mahallede pis koku ve sinekler ise pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Sema Arcan isimli vatandaş, mahalledeki pislik nedeniyle çocuklarını dışarı çıkartamadıklarını ve salgın hastalıklar olduğunu kaydetti.

“Burası Toroslar’ın başı değil”

Musa Dalkılıç isimli vatandaş ise kış mevsiminde yağan yağmurlarla durumun çok daha kötü olduğuna değinerek şunları söyledi:"Pis sular içinde çocuklar oyun oynuyor. Kokudan durulmuyor. Buranın halkı alışmış kokuya ama yabancı bir insan geldiğinde burada 5 dakika duramaz. Hastalanan da kolay kolay iyileşmiyor. Gece sinekler nedeniyle uyunmuyor. Buranın halkı fakir, cibinlik de alamıyor. İnsanlar damda yatıyor, her tarafını kaşımaktan kanıyor. Burası Toroslar’ın başı değil, 21’inci yüzyılda Adana ve Mersin’in tam ortasında. Acilen çözüm bulunması gerekiyor."

Bakmadan Geçme