Kaplan'dan çifte bayram kutlaması

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, 30 Ağustos Zafer Bayramıyla Kurban Bayramının peş peşe geldiğini hatırlatarak, bayramların insanların kucaklaşması ve kenetlenmesi için önemli fırsatlar...

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan, 30 Ağustos Zafer Bayramıyla Kurban Bayramının peş peşe geldiğini hatırlatarak, bayramların insanların kucaklaşması ve kenetlenmesi için önemli fırsatlar olduğunu ifade etti.

Salahattin Kaplan, bu yıl çifte bayram sevinci yaşandığını belirterek, “Bu yıl art arda iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Bunu iyi değerlendirmek ve milletçe kenetlenmez zorundayız. Bayramlar insanlar arasındaki kırgınlıkların giderilmesinde, dostlukların geliştirilmesinde ve milletçe birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesinde önemli roller oynar” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramının ülkemizi işgal eden güçlere karşı verilmiş mücadelelerin en önemli noktası olduğunu hatırlatan Kaplan, "30 Ağustos Zafer Bayramı 95 yıllık bir destandır. Bu destan ki tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şanlı ordumuzun 95 yıl önce büyük bir bağımsızlık mücadelesinin tarihe şerefle yazılmış kahramanlık öyküleridir. Bağımsızlık ve hürriyet bu milletin genlerinde mevcuttur. Bu nedenle bir başka ülkenin boyunduruğu altına yaşayamayız, ya bağımsız yaşarız ya da ölürüz. Ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere birlik ve beraberliğimiz için, bu aziz vatanın savunmasında destanlara kanlarıyla, canlarıyla imza atan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

"Bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için büyük fırsattır"Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Salahattin Kaplan milletçe 30 Ağustos Zafer Bayramının hemen ardından Kurban Bayramının geldiğine dikkat çekerek, dini ve milli bayramların peş peşe kutlanmasının birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde önemli rol oynadığını sözlerine ekledi. Kaplan, “30 Ağustos Zafer Bayramının hemen ardından yaşayacağımız Kurban Bayramı da milli duygularımızın yanında manevi dünyamızda da birlik ve beraberliğimizin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. Bu güzel günler ülkemiz için milletimiz için önemli fırsatları beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı. Bayramların Türkiye ve İslam ülkelerine huzur getirmesini temenni eden Kaplan, “Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ve beraberinde yaşanılan sıkıntılar ülkemize sıkıntılı günler yaşattı. İnsanlarımızın milletçe kenetlenmesi hainlerine emellerine ulaşmasını engelledi. Bu da birlik ve beraberlikle elde edildi. Bu toprakların hamuru birlik ve beraberliktir, duam birlik ve beraberliğimizin daim olmasıdır. O zaman hiçbir güç bizi yıldıramaz, önümüze set koyamaz. Bayramın fırsat bilinmesi ve gelecek günlerin bayram tadında yaşansın. Bizlerin huzur içerisinde bayramlarımızı geçirmemiz için 24 saat nöbet başında olan ordumuz ve güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere bütün iş dünyamızın, sanayici ve ihracatçılarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme