Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Malatya'da törenle kutlandı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan MalatyaValisi Ali Kaban, günümüzde en küçük yerleşim birimlerinde bile yoğun araç trafiği bulunduğunu söyledi.

Trafik kurallarına uymanın önemine dikkati çeken Kaban, gençlerin ve çocukların bu bilinçle yetişmesinin önem taşığını ifade etti.

Kaban, emniyet kemeri sayesinde birçok sıkıntının önlenebildiğini anlatarak, "Bu bir eğitim haftasıdır ama bu bilinç 365 gün sürmesi gereken ve aklımızda sürekli tutmamız gereken önemli bir husustur. Trafik kazalarında her gün ölümler yaşanıyor. Hayatımız bu kadar mı değersiz? Unutmayalım ki yollarımız tarla değil bir sağdan bir soldan gitme şansımız yok. Bu hafta dolasıyla mesaisi bizim sağlığımız, güvenliğimiz, geleceğimiz olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise geleceğin teminatı olan çocukların her konuda olduğu gibi trafik konusunda daha donanımlı olması gerektiğini söyledi.

Trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkati çeken Polat, çocukların, anne babalarını trafik kurallarına uymaları konusunda ikaz etmeleri gerektiğini kaydetti.

Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal da günümüzde devletlerin gelişmişlik göstergelerinden birinin de trafik ve trafik güvenliğine verilen önem olduğunu kaydetti.

Trafiğin insan yaşamına refah katmasına rağmen çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini aktaran Urhal, trafik sorununun hayatın önemli ve kaçınılmaz unsurlarınından biri haline geldiğini ifade etti.

Urhal, "Trafik kazalarını önlemek için toplumun her ferdine ve kesimine büyük sorumluluk düşmektedir. Dolayısıyla trafik güvenliğini sadece denetim başlığı adı altına almak mümkün değildir. Trafik kültürünün oluşturulup, yerleştirilmesi, problemin çözümünde çok önemli bir yol." diye konuştu.

Urhal, trafik konusundaki çalışmalar hakkında bilgi vererek, kentte geçen yıl 435 bin 297 araç sürücüsünün kontrol edildiğini 26 bin 395 araç sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden dolayı ceza uygulandığını kaydetti.

İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz ise kentte trafik bilincini artırmak ve trafik güvenliğini daha iyi noktaya getirmek adına 24 saat esasına göre çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından çalışmalarından dolayı, polis, itfaiye, şoförlere çeşitli ödüller verildi.

Daha sonra Malatya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde trafik kazasına müdahale tatbikatı gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme