Kastamonu'da Seyrangah Tepesi hizmete açıldı

Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Seyrangah Tepesi Projesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.Kastamonu Kalesi'nin yakınında Kastamonu Belediyesi tarafından kafe ve restoran olarak düşünülen ayrıca Kastamonu'ya özgü ürünlerin...

Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Seyrangah Tepesi Projesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kastamonu Kalesi’nin yakınında Kastamonu Belediyesi tarafından kafe ve restoran olarak düşünülen ayrıca Kastamonu’ya özgü ürünlerin sergilenip satışının yapıldığı Seyrangah Tepesi Projesi tamamlandı. Seyrangah Tepesi’nde düzenlenen törene katılan Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Seyrangah Tepesi Projesinin Kastamonu turizmine çok önemli katkılarda sağlayacağını belirterek, “Aslında bu tesisi Kastamonu’dan ayrı düşünmememiz gerekiyor. Zaten planlamada da Kastamonu turizminin bir başlangıç noktası. Birçok destinasyonun olduğu ve turizm için şehrimize gelenlerin toplanma merkezi oluyor. Her şehrin bir toplanma noktası vardır, bir başlangıç noktası vardır. Burada yapılan bu tesis Kastamonu turizminde böyle bir görevi yerine getirecektir. Buradan yola çıkılarak ihtiyaçlarını giderdikten sonra gerek sokak sağlıklaştırması gerekse turizme yönelik tesislerin oluşturduğu güzergahlarda rota oluşturup bu rota doğrultusunda gezilerimiz il merkezinde, daha sonra da yine ilçelerimize ve dünyada belki eşi benzeri olmayan kanyonlarımızı ziyaret edeceklerdir. Bu kapsamda Kastamonu’ya gelen ziyaretlerin ortalama şehirde kalış süresini 3 günün üzerine çıkarmak olmalı. Bu rüyanın, bu hedefin, bu hayalin başlangıç noktası olarak Seyrangah Tepesi ön plana çıkıyor. İyi düşünülmüş bir tesis, Kastamonu’ya gelen ziyaretçilerle şehrin içerisini trafikle boğmamak, sadece yayalarla turizm destinasyonu oluşturacaksak turizm için şehre gelen araçları bir yerde depolamak, onların başka ulaşım araçlarıyla belirli güzergahlarda sağlamak önemli bir hizmettir” dedi.

“Seyrangah Tepesi, şehrimizin potansiyelini daha da yukarı taşıyacak”

Doğal ve tarihi güzellikleri ile zengin bir coğrafyaya ev sahipliği yapan Kastamonu’ya kazandırdıkları önemli projelerden bir tanesi olan Seyrangah Tepesi Projesinin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Şehrimizin sahip olduğu turizm potansiyelini daha yukarıları taşıyacak olan Seyrangah Tepesi Projemizin, Kastamonu’muza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Seyrangah Tepesi’nde sadece kafe ve yiyecek bölümlerinin bulunmadığını ifade eden Başkan Babaş, “Ayrıca yöresel ürünlerimizin sergilendiği bölümler olacak. Burası tam teşekküllü hizmete girdiğinde turizmin merkezi yerlerinden birisi olacak. Batı Çevre Yolundan şehre bağlanan bir yol açtık. Şehre gelen turist kafilesi, bu yolu kullanarak Seyrangah Tepesine gelecek. Burada parklanmalarını yaptıktan sonra ihtiyaçlarını giderebilecekler. Dinlenip, yemek yiyebilecekler. Ayrıca otelde konuklamak isteyen turist kafilelerinin şehre girişlerine müsaade edilecek. Burada yanlış anlaşılma olmasın” şeklinde konuştu.

Seyrangah Tepesinde ihtiyaçlarını gördükten sonra ister şehri gezebilecekler isterlerse 5-6 ay sonra hizmete girecek olan Teleferik ile şehrin diğer tarafına gezme imkanı bulabileceklerini anlatan Başkan Babaş, “Burada özel olarak hazırlayacağımız taşıma sistemi ile tarihi ve kültürel doku gibi ne kadar yerimizi varsa gezdirme imkanı bulacağız. Mesela Şeyhoğlu Konağına, Şeyh Şaban-ı Veli Caddesine veya eski Belediye Hizmet Binasının olduğu bölgelere gezi düzenlenecek. Turumuz, sistemli bir şekilde devam edecek. Bunu sağladığımızda inanın daha da geniş bir şekilde turizm faaliyetleri gelmiş olacak” diye konuştu.

Kefeli Yokuşunda bulunan bütün yapıları satın aldıklarını açıklayan Tahsin Babaş, “Kefelinin altından tünel projemiz bulunuyor. Fizibilitesini hazırlamıştık, yaklaşık 300-350 metre uzunluğunda tünel projemiz bulunuyor. Mevcut yolu bozmadan yolun sağından aldığımız binaları oradan kaldırmak suretiyle oluşturacağımız alandan trafik yoğunluğu tünel şeklinde Şeyh Şaban-ı Celi Caddesine bağlayacağız. Ne söylediysek yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sivil Toplum Kuruluşları ile işadamları veya sanayicilerle İstanbul’da bulunan işadamlarının Kastamonu’daki yapıları restore ettirebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Babaş, “Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. İşadamlarımızın tarihi yapılarımıza sahip çıkıp konak satın almalarını ve bunları restore ettirmelerini bekliyoruz” dedi.

“Şehir Parkının da yakında resmi açılışını yapacağız”

Şehir Parkında da çalışmaların sona geldiğini ve önümüzdeki günlerde de açılışını yapacaklarını ifade eden Başkan Babaş, “Şehir Parkı, yaklaşık 23 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Parkta sadece Kastamonu’nun 5 tane tanınmış simaları bulunuyor. Bunlarda önümüzdeki günlerde gelecek. Bunları da monte ettikten sonra parktaki çalışmalar sona erecek. Kastamonu’ya yakışan bir proje oldu, altında 250 araçlık kapalı otoparkı bulunuyor. Üstünde hem sosyal hem de spor alanları ile yeme içme ünitelerinin olduğu bir yer haline getirdik” diye konuştu.Konuşmaların ardından Seyrangah Tepesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreninden sonra davetlilere ikramda bulunuldu.

Bakmadan Geçme