Kavgalı komşular 'bağışla' uzlaştırıldı

Malatya'da, çocukları yüzünden tartışan, birbirlerini darbederek hakarette bulunan ve taşla evlerinin camını kıran komşu kadınlar, bir vakfa biner lira bağış şartıyla uzlaştırıldı

Komşular, uzlaşarak "basit yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçları nedeniyle sanık olarak yargılanmaktan kurtuldu

Malatya'da çocukları yüzünden tartışan, birbirlerini darbederek hakarette bulunan ve evlerinin camını kıran komşu kadınlar, bir vakfa biner lira bağış şartıyla yargılanmaktan kurtuldu.

Malatya'da komşu oldukları belirtilen Y.K. ile F.M. arasında çocukları yüzünden sözlü tartışma yaşandı. Kavgaya dönüşen olayda birbirlerine hakarette bulunarak darbeden ve taşlarla evlerinin camlarını kıran komşular, polis ekibinin müdahalesiyle ayrıldı.

Birbirlerinden şikayetçi olan taraflar için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Müşteki şüphelilerin üzerilerine atılı "basit yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarının uzlaşma kapsamında olması dolayısıyla soruşturma dosyası Uzlaştırma Bürosuna gönderildi.

Dosyayı inceleyen yetkililer, konuyla ilgili bir uzlaştırmacı görevlendirdi.

Dosyanın gönderildiği Uzlaştırma Bürosu görevlileri, taraflarla görüşerek anlaşmalarını sağlamaya çalıştı.

Taraflarla yapılan görüşme sonucu, komşu kadınlar Y.K. ile F.M'nin Lösemili Çocuklar Vakfına biner lira bağışta bulunmaları teklif edildi. 

Her iki komşunun teklifi kabul etmesinin ardından uzlaşma sağlandı.

Bu sayede iki komşu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilerek soruşturma kamu davası açılmadan kapatıldı.

Böylece "basit yaralama", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçları nedeniyle her iki komşu, ceza mahkemesinde sanık olarak yargılanmaktan kurtuldu.

Bakmadan Geçme