Kazakistan Ak Kuğu Kazak Dans Topluluğu'nun Gösterisi İlgi İle İzlendi

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri yoğun ilgi görüyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen Kazakistan Ak Kuğu Kazak Dans Topluluğu’nun gösterisi ilgi ile izlendi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Ramazan ayı ile birlikte başlayan Ramazan ayına özel etkinlik, aralıksız devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yer yer katılarak izlediği etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, her akşam iftar sonrası tasavvuf ve ilahi konserleri veriliyor. Ramazan ayı kapsamında Malatya’ya gelen Kazakistan Ak Kuğu Kazak Dans Topluluğu, Battalgazi Belediyesi İftar Çadırı yanında kurulan sahnede, bir gösteri yaptı. Gösteri öncesi Başkan Gürkan ile bir araya gelen Kazakistan Ak Kuğu Kazak Dans Topluluğu, bir süre sohbet etti. Başkan Gürkan, Kazakistanlı konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ata yurttan ana yurda gelen misafirlerimizin bizim başımızın üzerinde yerleri var. Misafir bizim, Türk örf ve geleneklerinde önemlidir. Ayrıca dini inancımız açısında da misafir çok önemlidir. Yani sizlerin Türkiye'de bulunması ve sizleri Malatya'da misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle sizlere hoş geldiniz diyorum. Kendi öz vatanınızda olduğunuzu hissedin, orası bizlerin ata yurdu, burası ise sizlerin ve bizlerin anayurdu. Bizim ata yurdumuz orası, oradan kalkıp buraya gelmişiz. Zamanla ata yurttaki atalarımızın yapmış olduğu medeniyeti bizzat yerinde gidip görüp inceleme fırsatı da oldu” diyerek, Kazakistan’dan gelen ekiple yakından ilgilendi. 

Öte yandan Başkan Gürkan’a Kazakistan yöresel kıyafeti hediye edildi. Başkan Gürkan’da Kazakistanlı konuklarına kayısı hediye etti. 

Ramazan etkinliklerinde daha sonra Kazakistan Ak Kuğu Kazak Dans Topluluğu bir gösteri yaptı. Gösteri büyük bir beğeni ile izlendi.

Bakmadan Geçme