Keçiören'de gazozuna maçlar başlıyor

Keçiören Belediyesi mahallelerin sosyalleşmesine ve kaynaşmasına vesile olmak için eski bir geleneği tekrar canlandırmaya hazırlanıyor. İlk defa bu sene düzenlenecek mahalleler arası 'gazozuna maç'lar tatlı bir rekabetle birlikte mahalleler...

Keçiören Belediyesi mahallelerin sosyalleşmesine ve kaynaşmasına vesile olmak için eski bir geleneği tekrar canlandırmaya hazırlanıyor. İlk defa bu sene düzenlenecek mahalleler arası "gazozuna maç"lar tatlı bir rekabetle birlikte mahalleler arası dostluğun pekişmesine de vesile olacak.

Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Muhtar İşleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşecek ve 51 mahalleden 8 ile 12 yaş arası çocukların katılacağı maçları izlemeye gelenler de gazozla serinleyecek. Çekişmeli geçecek turnuvada final müsabakaları Kalaba Kent Meydanı’nda oynanacak, turnuva sonunda ilk üç haricinde en centilmen takım ve gol kralı kategorilerinde de ödüller sahiplerini bulacak. Başvuruların 11 Eylül’de sona ereceği turnuvanın startının ise Eylül’ün son haftası verilmesi planlanıyor.

Bir nostaljik geleneği daha yeniden canlandıracaklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çocuklarımızın sporla uğraşması, sosyalleşmesi için farklı çalışmalar yapıyoruz. Eskiden gazozuna maçlar mahalleler arasında oynanırdı. Şimdi şehirleşme ile birlikte insanlar bu güzellikleri unuttular. Bizler yeniden canlandırıyoruz. Keçiören komşuluk ilişkileri güçlü ve mahalle kültürü olan bir ilçe. Bu etkinliğimizle hem çocuklar kötü alışkanlıklardan korunup spora yönelecekler hem de mahalleler arası tatlı bir rekabet yaşanacak. Şimdiden tüm mahallelere başarılar diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Bakmadan Geçme