Keskin: 2. Üniversitenin temelini atın, özür dileyeceğim

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Hepimizin üzerinde Malatya’nın ve Malatyalıların vebali var. Malatya’ya kalıcı eserler istemeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman halkın taleplerine açık birisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kendilerine arz edilen talepleri de her zaman dikkate almıştır.” dedi.

“Milli iradeyi savunuruz”

Malatya Terziler ve Gömlekçiler Esnaf Odasının genel kurulunda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarın camiasının her zaman ülkesi ve milletinin yanında yer aldığını ve almaya devam edeceğini belirten Keskin, “Vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı ve milletin iradesi ile gelen hükümetimizi sonuna kadar savunuruz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun, dimdik duruyor ve cesaretle ülkemizi savunuyor.” dedi.

“2. Üniversitenin temelini atın, bende …”

Keskin, esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözüm bulması için her zaman  girişimlerde bulunulduğunu anlatarak, ÖTV’siz ticari araç, yüzde 15 sosyal destek priminin kaldırılması, emeklilere seyyanen zam, Pazar ruhsatının kaldırılması, Bağ-Kur prim desteği, Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının iyileştirilmesi, esnafa faizsiz kredi sağlanması gibi çok sayıda sorun ve talebi sürekli takip ederek, ilgili makamlara sunduklarını belirtti.

Keskin, “Kimse eleştirilemez diye bir şey yoktur. Bende eleştirilirim, bir başkası da eleştirilir.  Ben eleştirilirken kızmıyorum, başkası da eleştirilince bağırmasın. Memleketimize hizmet edelim. Hepimizin görevi memlekete hizmet etmektir. Malatya’ya kalıcı eserler istemeliyiz, yarın geç olabilir, yarın aynı imkanları bulamayabiliriz. 2. üniversite mutlaka Malatya’ya kazandırılmalı. Eleştirince kızıyorlar. Kızmayın, bakınız 2. üniversitenin temelini atın, ben de sizden o zaman özür dileyeceğim. Malatya’ya 2. üniversiteyi şahsımız için değil, Malatya’mız için istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Hepimizin üzerinde vebal var”

Keskin, “Hepimizin üzerinde Malatya’nın ve Malatyalıların vebali var. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman halkın taleplerine açık birisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kendilerine arz edilen talepleri de her zaman dikkate almıştır. Ben bu duruma onlarca kez şahit oldum.  Yeterki Sayın Erdoğan’a dosyalar dolu götürülsün ve takibi yapılsın.” dedi.

“Şeker Fabrikası ne olacak?”

Keskin, Malatya Şeker Fabrikası’nın durumunun ne olacağının kesinlikle netlik kazanması gerektiğini ifade ederek, “Malatya’da Şeker Fabrikası mutlaka olmalı. Ancak, mevcut Şeker Fabrikasının durumunun ne olacağı öncelikle netlik kazanmalı. Eğer mevcut yerde sıkıntı varsa, Şeker Fabrikası, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı Yazıhan’a taşınabilir.” dedi.

Keskin, Malatya’da her yaz döneminde sulama suyu konusunda sıkıntı yaşandığını belirterek, bu sorunun kalıcı projelerle çözüm bulması gerektiğini de ifade etti.

Terziler Odasına yeniden Savaş getirildi

Malatya Terziler ve Gömlekçiler Esnaf Odasının genel kurulunda Divan Başkanlığını MESOB Başkanı Şevket Keskin yaparken, genel kurula İl Ticaret Müdürü Ahmet Demirbağ, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Evren, Esnaf Odası Başkanları ve Oda üyeleri katıldılar.

Başkanlık için mevcut başkan olan Cumali Savaş ile Zayida Aslan iki ayrı liste ile yarıştılar. Seçim sonucunda Cumali Savaş 71 oy alırken, Zayida Aslan ise  46 oy aldı.

Malatya Terziler ve Gömlekçiler Esnaf Odasının Cumali Savaş başkanlığındaki yönetim kuruluna Yaşar Arı, Mehmet Ali yaman, Ramazan Saka, Yusuf Pamuk, Mehmet Zengin ve Mehmet Kaya getirilirken, Denetim Kurulu’na ise Suavi Çiçek, Burak Karaçelik ve Mehmet Aykutalp seçildiler.

Bakmadan Geçme