Kırçuval, 'Bilinçli Bir Toplum Oluşturmak Adına Çalışmalar Yapıyoruz'

Battalgazi Belediyesi tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Battalgazi Belediyesi Başkan Vekili Zafer Kırçuval, “Çocuklarımıza trafik kurallarını doğru öğretmek ve daha bilinçli bir toplum oluşturmak adına çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Karayolu Güvenliği ve Trafik haftası dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Malatya büyükşehir belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Saruhan, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediyesi Başkan Vekili Zafer Kırçuval, erken yaşta verilen trafik eğitiminin önemine dikkat çekerek, “Karayolu Güvenliği ve Trafik haftası her yıl mayıs ayının ilk haftasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde vatandaşlarımızın trafik bilincini oluşturmak ve maddi ve manevi kayıplarımızın önüne geçmek, trafik konusunda yaşanan sorunlarla ilgili toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanmaktadır. Yıllardan beri ülkemizin en büyük sorunlarından biri trafik canavarının varlığı olmuştur. Özellikle sürücülerin kural ihlalleri, dikkatsizlikleri ve tedbirsizlikleri nedeniyle meydana gelen kazalarda maalesef binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmekte veya yaralanarak sakat kalmaktadır. Bu sorunun çözümü ise trafik canavarına “dur” diyebilecek nesiller yetiştirebilmekten geçmektedir. Tüm toplumda trafik bilincinin bir an önce oluşması için eğitim çalışmalarına büyük önem vermek zorundayız. Battalgazi Belediyesi olarak bu noktada Çocuk Trafik Parkı Halkımız hizmete sunulmuş ve eğitim parkurumuzda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza trafik kurallarını doğru öğretmek ve daha bilinçli bir toplum oluşturmak adına çalışmalar yapıyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkurumuzda bugüne kadar birçok öğrencimize teorik ve pratik eğitim verilmiştir. İlimizde trafik bilincini ailenin en önemli ferdi ile arttırmaya çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Eğitimle tüm aksaklıkların giderileceğine inanıyoruz. Trafikte kendimizi olduğu kadar başkalarının güvenliği içinde duyarlı olmak zorundayız. Kurallara uymak ve uymayanları uyarmak insanın hem kendisine hem de tüm topluma karşı sorumluluğudur” dedi.

Battalgazi Belediyesi Başkan Vekili Zafer Kırçuval’ın yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup, gösteri yapıldı. Programda daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi sonrası, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

Bakmadan Geçme