Kırklareli'de kurbanlık sevkiyatı denetimleri

Yaklaşan Kurban bayramı öncesi hayvan hastalıklarından ari bölge olan Kırklareli'ne yapılan kurbanlık sevkiyatına jandarma ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri sıkı denetim uygulanıyor.Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı...

Yaklaşan Kurban bayramı öncesi hayvan hastalıklarından ari bölge olan Kırklareli’ne yapılan kurbanlık sevkiyatına jandarma ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri sıkı denetim uygulanıyor.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ve Gıda tarım İl Müdürlüğü ekipleri, il dışından getirilen kurbanlık sevkiyatı denetimlerini arttırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Lüleburgaz İlçe Müdürlüğü’nden bir görevli ile Büyükkarıştıran Beldesi Jandarma Karakolu ekipleri, İstanbul Edirne yolu D 100 karayolu Kırklareli il sınırında kurbanlık sevkiyatı denetimlerini sürdürüyor. Hastalıktan ari bölge olan Kırklareli’ne Trakya bölgesi dışından hayvan sevkiyatına izin vermeyen ekipler, araçları durdurarak kotrol ediyor.

Sevk edilen kurbanlık hayvanlarda pasaport, küpe, sağlık raporu ve nakil belgelerini inceleyen ekipler, eksik evraklı hayvan sahipleriyle sürücülere para cezası uyguluyor.Bölge dışından hayvan sevkiyatına izin verilmediğini belirten ekipler, denetimlerin Kurban Bayramına kadar aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Bakmadan Geçme