Kızılayın Başarısı Bizleri Gururlandırıyor

Kızılay'ın Malatya'da gerçekleştireceği İftar Programına katılmak üzere ilimize gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı ziyaret etti.

Kızılay’ın Malatya’da gerçekleştireceği İftar Programına katılmak üzere ilimize gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. 
Kınık: Malatya yardımlaşmayı seven bir şehir
Kızılay’ın gerçekleştireceği iftar programından dolayı Malatya’yı ziyaret ettiklerini belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Malatya’da olmak, Anayurt’ta, Ata Yurdunda olmak çok güzel. Malatya’ya Kızılay’ın yapacağı sosyal faaliyetleri de burada değerlendirme imkânı bulduk. Malatya gerçekten Kızılay hareketine, insani yardım hareketine katkısı çok büyük. Malatya iyiliği ve hamiyetperverliği ile bilinen, yardımlaşmayı seven ve yoksulun halinden anlayan bir şehrimiz. 
Ayrıca Malatya sahip olduğu coğrafi konum itibariyle de bu bölgede bir merkez konumundadır. Bizim için burada ciddi bir sosyal hizmet kapasitemiz bulunmakta. Kan merkezimiz bulunmakta. Malatya’da bazı yatırımlarda gerçekleştireceğiz. Vagon Onarım Fabrikamızın Afet ve Barınma Sistemleri Fabrikasına dönüştürülmesi sürecinde sona yaklaşıldı. Nasip olursa hem bu yatırımımız hemde aynı tesis içerisinde kurmayı hedeflediğimiz Malatya’nın geneline hizmet edecek bir Lojistik Merkezi kurma niyetimiz bulunmakta. Her zaman bizleri güler yüzlü olarak karşılıyorsunuz bu anlamda da teşekkür ediyorum” dedi. 
Polat:Kızılay bizler için çok önemli
Kızılay’ın başında bir Malatyalının olmasının kendileri için onur olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Kızılay bizler için çok önemli. Türk Kızılayı Dünyanın her neresinde bir afet ve sıkıntı olursa orada yardıma hazır bir şekilde bunmakta. Kızılay’ın bu başarısı bizleri gururlandırmakta. Malatya’mızda da Kızılay Şubemiz oldukça yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte. Aslında Belediyecilikte Kızılay’ın yapmış olduğu çalışmalara yakın çalışmalar yürütmekte. Çünkü kimsesizlerin kimsesi, yolda kalmışların, yoksulların sesisiniz şehirde hangi dert ve sıkıntı varsa Belediyeyi ilgilendiriyor.  
Kızılay’ın Vagon Onarım Fabrikasını değerlendirmesi ve istihdama dönüştürecek olması çok önemli. Malatya’nın yıllardır süregelen Vagon Onarım Fabrikası sorunu da ortadan kalkmış olacak. Malatya adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kızılay Genel Başkanı’na Kayısı ve el işlemeli bakır ibrik hediye ederken, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da Başkan Polat’a Kızılay logosunun yer aldığı işlemeli porselen şekerlik hediye etti.

Bakmadan Geçme