Küçük, 'Ben Doğanşehir Sevdalısıyım'

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, “Ben Doğanşehir Sevdalısıyım”

SEVDAYI HİZMETE DÖNÜŞTÜREN BAŞKAN
Doğanşehir ilçesinde herkesin Vahap amca diyerek hitap ettiği Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Doğanşehir ilçesinin çehresini değiştiren büyük hizmetlere imza atıyor. Doğanşehir ilçesinde katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet belediyeciliğinde örnek projeleri hayata geçiren Başkan Küçük, “Ben Doğanşehir sevdalısıyım” diyerek, Doğanşehir’e olan sevdasını hizmete dönüştürüyor.
Battalgazi Gazetesi olarak Doğanşehirlilerin Vahap amcası ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’ü ziyaret ederek, Doğanşehir’e olan sevdanın hizmete nasıl dönüştüğünü konuştuk

BİTEN VE DEVAM EDEN PROJELERİNİZ NELERDİR?
Vahap KÜÇÜK: “Öncelikle bizlere böyle bir fırsat verdiğiniz için size teşekkür ediyorum. İlçemizde şu anda bazı altyapı çalışmaları bitmiş durumda. Kanalizasyon ve su şebekesi bitti. Doğalgaz çalışmaları ise ilçemizin merkezinde bitmiş durumda. Mahallelerimiz ise duruyor. İnşallah en kısa sürede mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları bitirilmiş olacak. Doğanşehir merkezde doğalgaz açılışını yaptık. İlçemizin merkezinde abone işlemlerini yaptıranlar doğalgaz alabiliyorlar.  Doğanşehir de bugüne kadar altyapı yapılmamıştı. İlçemiz 50-60 yıllık altyapı ile duruyordu. Biz göreve geldiğimizde bize öncelikle altyapı lazım dedik. Ve bu yönden çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürdük. Altyapı bittikten sonra hizmet edeceğiz dedik. Bunuda bugüne kadar başarmış durumdayız. Bizim işimiz çok. Ben Doğanşehir sevdalısıyım. Buraya seve seve hizmet yapıyorum. Doğalgaz çalışmalarından dolayı yollar caddeler sökülüp atıldı. Bu çalışmalar bitince yeniden yol ve cadde çalışmalarımız başlayacak. Yeniden bir şehir kuracağız. Bu yıl çok işimiz var ve çok çalışmamız gerekiyor. Altyapı bitti ama üstü duruyor. Üstyapıyı bitirmek için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl doğalgaz çalışmaları bitmiş olacak. Bunun akabinde caddeler ve yollarımızı yeniden yapacağız. Doğanşehirli hemşerilerimize hizmetlerimiz devam edecek.

“100 YATAKLI HASTANE YAPIYORUZ”
GELDİĞİNİZ GÜNDEN BERİ DOĞANŞEHİR’DE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ HİZMETLER TAKDİR TOPLUYOR. BU ÇALIŞMALARDAN BİRİDE DEVLET HASTANESİ DEVLET HASTAHANESİ ÇALIŞMASI HANGİ AŞAMADA?

Vahap KÜÇÜK: Devlet hastanesinin projeleri şu anda bitmek üzere. İnşallah Nisan veya Mayıs ayında ihalesi yapılır. Haziran ayında da temelini atarız. Yapacağımız yeni hastanemiz 100 yataklı olacak. Zamanında yapılan hastane çok küçük yapılmış ve ihtiyacı karşılamayan bir hastanemiz durumuna geldi. 40 bin nüfusa sahip olan Doğanşehir’e 25-30 yataklı bir hastane yapılmış. Cezaevi yapılınca buraya mahkumlar ve yakınları geleceği gibi ilçemizin insanlarına yetmeyecek bir hastaneye sahibiz. Onun için 100 yataklı çok güzel modern bir devlet hastanesi yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu yapacağımız devlet hastanemiz ihalesi biter ve hızla yapımına başlanır. Biz bakanlıkta 100 yataklı hastane projemizi aldık. Doğanşehirli hemşerilerimize hayırlı olsun diyorum.

“DOĞANŞEHİR HALKI KAZANACAK”
CEZAEVİ PROJESİ HAGİ AŞAMADA?

Vahap KÜÇÜK: Cezaevi projesi Akçadağ’a yapılacak cezaevi projesiyle birlikte başladı. Proje bitti ve ihalesi yapıldı. Kaba inşaatı şu anda bitmiş durumda. Kısmet olursa 9.cu ayda cezaevini bitirip bize teslim edecekler. Bin kişilik kapalı, 500 kişide açık cezaevi olacak. İlçemize cezaevinin yapılması iyi oldu. Dışardan buraya bir yabancı gelse bile Doğanşehir’in içinde geçecektir. Doğanşehir’e uğramadan cezaevine gidemeyecekler. Cezaevinin yeri çok güzel oldu. Cezaevi projemiz tarıma ve çiftçiliğe yönelik olarak hazırlandı. Açık cezaevi mahkumları için çiftçiliğe yönelik projelerimiz var. Açık cezaevine 1200 dönüm ayrı arazi olarak yer verdik. Burada çiftçilik ve tarım işleri yapılacak. Cezaevine 2150 dönüm arazi verdik. 950 dönüme cezaevi yapılıyor. 1200 dönüm olan arazide tarım ve çiftçilik için kullanılıcak. Oralara tel örgüleri alındı ve çekildi. Projemizin amacı oraya kayısı bahçeleri ile birlikte soğuk hava depoları yapmak. Milletin kayısı ve elmasını alıp soğuk hava depolarında işletmek amacımız. Geçen yıl bu araziye cezaevi buğday ve nohut ekti. Bu yılda hazırlık yapıyorlar bana bir bahçe ekecekler. Vermiş olduğumuz arazi çok değerli ve kıymetli bir yer.Bu proje ile Doğanşehir ve Doğanşehir halkı kazanacak. Doğanşehir’e hayırlı olsun.

“HERŞEY HALKIMIZ İÇİN”
İÇME SUYU İLE İLGİLİ SON DURUM NEDİR?

Vahap KÜÇÜK: Altyapısı bitmiş olup içmeye suyumuz geldi. Takazdan içme suyunu alıyoruz. Fakat ana boruları merkez değişmedi. Bizimkoçdere tarafında büyük bir kaynak suyumuz var. Bizim bu sular motorla çalışıyor. Cazibeli değil. Bu yüzden mahkemelik olduk. Birkaç kişi bizi mahkemeye verdi. Mahkemeyi kazanırsak sularımız cazibeli bir şekilde gelecek. O zaman daha sağlıklı bir suyumuz gelmiş olacak. Bu gelecek olan su yaklaşık 10 köye hizmet verecek. Şu an bu proje için mahkemeliğiz. İnşallah mahkemeyi kazanırsak gelecek su Doğanşehir’e daha layık olacak ve daha sağlıklı olacak. Şu anda gelen sular hep motorla çalıştığı için hem maliyeti yüksek hem de cazibeli değil. Bütün çabamız daha güzel ve yaşanılabilir bir Doğanşehir inşa etmek. Halkımıza daha iyi bir hizmet vermek için çabalıyoruz.

“DOĞANŞEHİR’E SEVDALIYIM”
DİĞER ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ?

Vahap KÜÇÜK: Hayvan pazarını bu yıl içerisinde yapmayı düşünüyoruz. Mezbahanemiz yapıldı.Bu yıl kısmet olursa Kültür sarayı, Meydan, Gençlik Merkezi gibi başlıca projelerimiz var. Bu yıl çok işimiz var. Çok çalışacağız. Kapalı spor solunumuz bitmek üzere. Kapalı spor salonu çok güzel oldu. Doğanşehir’e Vahap Küçük MYO üniversitesini yaptırdık.Kız İmam Hatip Anadolu Lisesini yaptırıyorum. Yazın kısmet olursa kız yurdu yaptıracağım. Bunları kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyorum. Gayemiz Doğanşehir’e bir şeyler yapmak. Doğanşehir’e bir sevdalığım var. Ölünceye kadar Doğanşehir’e hizmet edeceğim. Belediye başkanı olsam da olmasam da hizmetlerim devam edecek. Elimizde geldiği kadar Doğanşehir’e hizmet etmeye devam edeceğim. Bütün çalışmalarımızı hızlandırıp Doğanşehir’e nefes aldırmak istiyoruz. Ben Doğanşehir’e sevdalıyım.

BELEDİYE BAŞKANISINIZ AMA İNSANLAR SİZE VAHAP AMCA DİYE HİTAP EDİYOR BU HOŞUNUZA GİDİYOR MU?
Vahap KÜÇÜK: Ben amcalığı kabul ettim. Amca demeleri hoşuma gidiyor. 

“İNSANLARA YARDIM ETMEK BENİ MUTLU EDİYOR”
BU KADAR YOĞUN BİR MESAİ İÇERİSİNDE İNSANLARA NASIL ZAMAN AYIRIYORSUNUZ?

Vahap KÜÇÜK: Benim aslında yaşım buna müsait değil ama Allah bana yardım ediyor. Ben insanları seviyorum. Onun içinde cenabı Allah bana yardım ediyor. Yoksa bu kahır çekilmez ama cenabı Allah bize sağlık verdikçe bizde bu insanların kahrını çekeceğiz. Elimizden geldiğince insanımıza yardımcı olacağız. Buda bizim görevimiz. Allah’ta öyle emrediyor zaten. Neye gücünüz yetiyorsa insanlara yardımcı olunuz diye buyuruyor. Ben insanlara yardım ettiğim için zevk duyuyorum. Ve elimden geldiğince de yardımcı oluyorum. Bilhassa gençlerimize ve öğrencilerimize yardımcı oluyoruz.

“BAŞARILAR DİLİYORUM”
MALATYASPOR İÇİN NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Vahap KÜÇÜK:Sporla ilgim yok. Benim torun ordaydı. Ptt1.ci ligindeyken Malatyaspor yönetimindeydi. İkinci başkandı. İşlerinden dolayı ayrılmak zorunda kaldı. Benim sporla pek bir ilgim yok. Benim işim gücüm insanlara yardım etmek. Sporcuları seviyorum. Malatyaspor ligde iyi gidiyor. Sivas’ı yendiler bizleri çok mutlu ettiler. Malatyaspor’a ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.

“SÜRPRİZ DİYELİM”
YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLERDE TEKRAR ADAY OLACAKMISINIZ?

Vahap KÜÇÜK: Ben şu anda ne adayım nede aday değilim önce Allah bilir. Seçimlere 3-5 ay kalana kadar ben düşüncemi açıklamayacağım. Ölüm var, kalım var, hastalık var. Onun için ben şimdiden adaylığımı ortaya atacak bir insan değilim. 3-5 ay kalınca sağlık durumuma bakarım. Sağlığımda bir sorun yoksa ona göre bir karar veririm. Sağlığım el verirse vatandaşta beni isterse belki olabilirim, belki de olmayabilirim. Bu soruyu bana çok soruyorlar. Bende herkese size verdiğim cevabı veriyorum. Bazıları endişe ediyor. Aday olacak mı olmayacak mı diye endişe edenler var. Ben başkanda olsam olmasam daDoğanşehir de elimi çekmem. Onun için Doğanşehir deher zaman elimden geleni yapacağım. İsterim ki burada ehli insan olsun. Neden çünkü borçsuz bir belediye teslim edecem. Ben gelen faturayı hemen ödüyorum. Ben buraya geldiğimde burası borç harç içindeydi. Makam aracı dahi icralık durmadaydı. Şu anda Allaha şükürler olsun borçları bitirdik.

“İHTİYAÇ OLURSA BEN BU YAŞTA CEPHEYE GİDERİM”
AFRİN HAREKATI İÇİN NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

Vahap KÜÇÜK: Allah devletimizden razı olsun. Güzel işler yapıyorlar. Başarılar diliyorum. İnşallah Muaffak olurlar. Cenabı Allah orda şehit olanların makamlarını cennet eylesin. Ailelerine sabırlar diliyorum. Kalan askerlerimizi de cenabı Allah korusun diyorum. Başarılar diliyorum. Tabi onların başarısı bizim başarımızdır. Ben her gün kıldığım 5 vakit namazda askerlerimize ordumuza dua ediyorum. İnşallah başarılı olurlar. İyi olur inşallah. Bu operasyonu devletimiz yapmak mecburiyetindeydi. Hepimiz izliyoruz yanı başımızda sınırlarımızda neler yapmışlar görüyoruz. Tüneller, beton kulübeler, binalar mevziler hep hazır yapılmış durumda. Oradan kilise roket atıyorlar. Ülkemizi ve sınırlarımızı tehdit ediyorlar. Bunların burada temizlenmesi lazımdı. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan bir cesaretle girdi buraya. İnşallah başarıyla sonuçlanacaktır. Allah askerimizi korusun dualarımız askerimizle birlikte. Benim dedem sefere gitmiş gelmemiş. Ölüsüde dirisi de gelmemiş. İsterlerse ben bu yaşta cepheye giderim. Herkesten bir heyecan var. Bazı istemeyenler var Allah onlarıda ıslahetsin. 

“BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ”
DOĞANŞEHİRLİLERİN VAHAP AMCASI HEMŞERİLERİNE HANGİ MESAJIVERMEK İSTER?

Vahap KÜÇÜK: Ben başta burada Doğanşehirli hemşerilerime birlik beraberlik içinde olalım diyorum. Burada Kürt, Türk, Alevi, Sünni hepimiz bir arada kardeş gibi yaşıyor ve geçiniyoruz. Eskiden ufak tefek şeyler oldu. Şimdi biz çok huzurluyuz. Bunuda birlik beraberlik içerisinde yapıyoruz. Ben buradan bütün muhtarlarıma teşekkür ediyorum. Hepsi bana karşı saygı ve sevgi içindeler. Bende onları çok seviyorum. En ufak Bir şeyde hepimiz bir araya gelip müdahale ediyoruz. Biz ilçemizde ileri gelenlerle birlikte ilçe olarak hep beraber birlik içeresindeyiz. Ben burada hiç kimseyi ayırmadan hizmet ediyorum. Alevi Sünni ayrımı yapmadan hizmet etmeye çalışıyorum. Alevi ve Sünni köylere gidin sokaklar hep yapılmış durumda. Bütün köylerin yollarını taşla döşeyip bitirdik. İlk önce Doğanşehir halkının birlik beraberlik içinde olmalarını diliyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun zor günlerde hepimiz birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bu birlik beraberliği Doğanşehir de sağlıyoruz. Bütün halkıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu birlik ve beraberlik her daim devam eder. Buradan bütün halkımı hiç kimseyi ayırmadan ve özelikle bütün muhtarlarıma teşekkür ediyorum.
Malatya halkına da birlik ve beraberlik içinde olmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye birlik ve beraberlik içinde olmalı. Çünkü biz birlikte Türkiye’yiz.Battalgazi gazetesine başarılar diliyorum. Buraya kadar geldiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Haber &Foto: Erdal ÖZTÜRK
 

Bakmadan Geçme