Kültür Gezisine Katılan Şehit Aileleri Ve Gaziler, Battalgazi'de Ağırlandı

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, şehit ailelerini ve gazileri ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin Kültür Gezisi programına katılan şehit ailelerine ve gazilerine, Battalgazi Belediyesi tarafından yemek verildi. Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, şehit ailelerini ve gazileri ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi tarafından Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Malatya iline yönelik düzenlenen Kültür Gezisi programı kapsamında şehit aileleri ve gaziler, Malatya’ya geldi. Şehit ailelerine ve gazilere, Battalgazi Belediyesi tarafından Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde yemek verildi. Programa, Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Malatya Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kamalak, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkan Yardımcısı Fatih Düdükçü, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Burada ilk olarak konuşan Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Mustafa Gözükara, gezinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz şehit aileleri ve gaziler olarak, birlik ve beraberlik içerisinde her zaman sizlerle beraberiz. Kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz şunu biliniz ki eli olmayana el, kolu olmayana kol, ayağı olmayan ayak olacağız. Ailesini kaybetmiş şehit annelerimize de evlat olacağız. Bu programı gerçekleştiren İstanbul Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya, Sancak Tepe Belediye Başkanı ve Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, kahraman gazilerimizi de acil şifalar diliyorum” dedi. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkan Yardımcısı Fatih Düdükçü ise, “Öncelikle bizlere gösterilen ilgi, hürmet ve misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız ve herkese teşekkür ediyorum. Anadolu’nun diyarı, Battalgazi'nin diyarı, torunları Malatya'yı ziyaret etmekten gurur duyduk. Güzide ilimizin kayısı bahçelerini, güzelliklerini ve yemyeşil bahçelerin içerisinde o güzelim evleri görmekten onur duyduk. Burada güzel mekanda başkanımızın adına bizleri ağırlayan başkan vekilimize teşekkür ediyorum. Şehit ailelerimize Allah’tan sabırlar diliyorum. İyi ki ecdadımız var, bizler bir cephede 250 bin şehidi birden veren Osmanlı’nın torunlarıyız, Cumhuriyet çocuğuyuz. O yüzden bizlerde onların izinden gidiyoruz, bizden sonra gelenlere de bunları aşılıyoruz. İnanıyoruz ki, buradaki Belediye başkanımız, ilçe jandarma komutanımız, Emniyet müdürümüz ve buradaki geçlere, yeni nesile aynı değerleri ve aynı duyguları aşılayacaktır. Burada huzur ve refah içinde otururken, sınır boylarında tüm güvenlik güçlerimiz her yerde bizlerin huzuru için nöbet bekliyor. Aziz şehitlerimiz ruhları şad olsun, mekanı cennet olsun” diyerek, Malatya’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval’da, şehit ailelerini ve gazileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın zher daim şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu söyledi. Kırçuval, “Siz kıymetli şehit aileleri ve gazilerimizi Battalgazi’mizde misafir etmekten büyük onur duyuyoruz. Milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan, sakatlanan tüm gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Şehitlerimiz bizim istiklalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Bizim tarihimiz şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Malazgirt’i Battal Gazi’den, İstanbul’un fethini Ulubatlı Hasan’dan ayrı düşünemeyiz. Çanakkale Seyit Onbaşı’nın cesareti, Kınalı Hasan Ağa’nın saflığı Doktor Tarık Nusret’in özverisi olmadan anlaşılamaz. Bu durum bin yıl önce, yüz yıl önce nasılsa, bugün de öyle. Bugün de askerimiz, polisimiz, köy korcumuz tam bir seferberlik ruhuyla Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde terör örgütüne karşı büyük bir kahramanlık destanı yazıyor. Onlar bizi vatanımızı parçalamak isteyenlere karşı birlik ve beraberliğimizi kanlarıyla tescil ediyor. Rabbim hepsinden râzı olsun. Dinimizde bir insanın, peygamberlikten sonra ulaşabileceği en yüce mertebe şahadettir” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit ise, “Bu ilimiz sizimle beraber daha da güzelleşti. Sizlere teşekkür ediyoruz güzel bir program yapmışsınız. Mardin, Şanlıurfa ve bu bölgeler gerçekten görülmeye değer illerin olduğu yerler. Kıymetli Battalgazi Belediye başkanımız sizlere ikramlarını sundular. Ben herkse teşekkür ediyorum. Malatya güzel bir yer. Sizler inşallah burada memnun bir şekilde ayrılacaksınız. Sizler olmayınca vatan olmaz, bu bin yıldır bu topraklarda sizlerin sayesinde, şehitlerimizin sayesinde ve gazilerimizin sayesinde burada yaşıyoruz. Polisimiz, askerimiz güvenlik kuvvetlerimiz şuan her an mücadele içerisinde. Bu topraklar çok sıcak topraklar. Bu topraklarda yaşamanın bedeli de bu şekilde oluyor. Bizlerin çocukları, torunlarımız, sizler gibi inşallah bu vatanı, bu toprakları koruyacaklar. Şehitlerimiz bu vatan için, bu millet için kendilerini feda ediyorlar. Allah şehitlerimiz rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme