Limon'dan sürücülere bayram trafiği uyarısı

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve aynı zamanda Erzincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon, Kurban Bayramı nedeniyle uzun yola gidecek sürücülere uyarılarda bulunarak, araç kullananların her 2 saatte...

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve aynı zamanda Erzincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon, Kurban Bayramı nedeniyle uzun yola gidecek sürücülere uyarılarda bulunarak, araç kullananların her 2 saatte bir 15 dakika mola vermesi gerektiğini bildirdi. Birlik Başkanı bedir Limon ,yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatillerinde gerek şehirler arası, gerekse şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısından bulunan Limon, trafik kazalarının bir çoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.

Sürücülerin emniyet kemerlerini sürekli takılı halde trafikte seyretmeleri gerektiğini aktaran Limon, şunları kaydetti: " Kurban Bayramı tatili 10 gün olacak. Bayramlar bizim en güzel günlerimizden bir tanesi. Özellikle dini bayramlarımız. Bu bayramlar nedeniyle gerek şehirlerarası gerekse şehir içindeki trafik 10 kata yakın artıyor. Dolayısıyla belki trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz oluyor. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlarda sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak, temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini önemsiyoruz."

Uzun yola giden sürücülere ara ara mola vermeleri uyarısında bulunan Limon, "Bayramlarda ambarlar kapalı oluyor. Kamyonlarımız trafikten çekiliyor. Sadece yolcu taşımacılığı yapan otobüslerimiz var. Onlarda 4 saatten fazla araç kullanmıyorlar. Gittikleri yerlere çift şoför gidiyor. Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Otobüs sürücülerimiz zaten bu kuralla dikkat ediyorlar. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysa ki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli" şeklinde konuştu.Limon "Güneşin ilk doğuşundaki yolculuklarda çok daha dikkatli olunmalı. O bakımdan sabahın erken saatinde güneşin doğuşlarında, özellikle güneşe doğru gidiliyorsa istirahat edilmeli" dedi. Limon, ön koltuklarda küçük yaşta çocukların oturtulmaması ve uzun yola gidecek sürücülerin araçlarının bakımlarını yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme