Maç Öncesi Kayısı Dağıtılması İsteniyor

Kayısıcı esnafı, Süper Ligin 16. haftasında oynanacak Galatasaray maçında taraftarlara kayısı ikramı yapılmasını istiyor. Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, karar verildiği takdirde borsa olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.
Malatya kayısısının tanıtımı farklı ortamlarda yapılırken, kamuoyu bu sefer de statta kayısı ikram edilmesini istiyor. Süper Ligin 14. Haftasında Yeni Malatyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını izleyen taraftarlara bir firma tarafından çiğköfte ikramı yapılmıştı. Firma kendi tanıtımının yanı sıra çiğköftenin de tanıtımını yaptı. Yeni Malatyaspor’un 16. haftada karşılaşacağı Galatasaray maçına da 20 bin’in üzerinde taraftar bekleniyor. Kamuoyu bu maçta da kayısının tanıtımı için maça gelenlere kayısı ikram edilmesini istiyor. Maç öncesi kayısı ikramı toplumun birçok kesiminden destek aldı. Böyle bir uygulamanın kayısının tanıtımı için önemli bir fırsat olabileceği ifade ediliyor.

ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyerek şunları kaydetti: “Bu büyük bir olay yaratacak düşünce.  Bu konuda bize ne düşüyorsa yapmak durumundayız diye düşünüyorum. Malatya kayısının başkenti diye her platformda söylüyoruz. Buraya il dışından gelen veya kendi ilimizden de insanlara kayısının tanıtılması adına en azından kayısının taraftarlara ikram edilmesi hem ulusal hem de uluslararası basında, yerel basında mutlaka bir farklılık görecektir. Bunun bir sponsoru olmalı, kamu kurumlarından ziyade bir işadamlarımızın yapması kendisi içinde, ili içinde, firması içinde iyi olacaktır.  Bunu yapabilecek iş adamlarımız mutlaka çıkacaktır. Ben özellikle bunun Malatya’nın kayısısına ve ilimizin tanıtımına büyük katkısı olacağını düşünüyorum. İlimizin ve kayısımızın tanıtılması için artık paranın bir kenara bırakılması gerektiğini düşünüyorum.  Bu durumda çok büyük bir rakam gerektirmiyor. Bunu tek başına karşılayabilecek iş adamı ve sponsor bulunacaktır. Biz de üzerimize ne düşüyorsa destek vermeye hazırız”

MALATYA’MIZIN REKLAMI OLUR
Kayısı esnafları da maç öncesinde kayısı dağıtımının Malatya için önemli bir tanıtım olduğunu belirterek şunları söylediler: “Malatya’mızın en büyük gelir kaynaklarından olan kayımız hep geri planda kalıyor. Maçta çiğköfte dağıtıldı, onlara teşekkür ederiz ama bunun yerine kayısı dağıtabiliriz. Kayısımızın çeşitlerini dağıtabilirdik, Türkiye gündeminde büyük bir öneme sahip olurdu.  Malatya’mızın da reklamı olurdu, çok da büyük bir sermaye gerektirmeye bir işlem.  Bizim ilçe belediyelerimiz var, büyükşehir belediyemiz var, valiliğimiz var, iş adamlarımız var bunlarda yapabilir aslında.  Çünkü 2 ton kayısı bütün stada da yeter.  Böyle bir gündem oluşturulabilir, kayımızın da değer açısından önemi artar.  Bizler Galatasaray maçı öncesinde böyle bir çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz.  Bir de maç için şehir dışından gelen vatandaşlar maç sonrasında kent merkezine bırakılmıyor, bununla da ilgili bir çalışma yapılmalı. Şire pazarımızın gezdirilmesi esnaflardan alışveriş yapılması adına buradan çağrı yapıyoruz.”

ÇİĞ KÖFTE DAĞITILMIŞTI
25 Kasım Cumartesi günü Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş mücadelesi öncesi Malatya Stadyumu’nda taraftarlara çiğ köfte ikramı yapılmıştı.

Bakmadan Geçme