Malatya Havalimanında acil durum tatbikatı

Havalimanı içinde ve havalimanı merkezli 8 km yarıçaplı alanda meydana gelen uçak kazaları' ile ilgili olarak tatbikat yapıldı.

DHMİ Malatya Havalimanı Müdürlüğü tarafından, Malatya Havalimanında, acil durum çeşitleri içerisinde bulunan ‘Havalimanı içinde ve havalimanı merkezli 8 km yarıçaplı alanda meydana gelen uçak kazaları’ ile ilgili olarak tatbikat yapıldı.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta senaryo gereği Malatya Havalimanından kalkışından 3 dakika sonra acil durum deklare eden ve kuleden iniş izni isteyen yolcu uçağına Hava Trafik Kontrol Ünitesi tarafından verilen iniş izni ile Havalimanı ARFF ekipleri yaklaşık 1 dakika 35 saniyede olay yerine ulaşarak uçağın duman çıkan bölüme su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, DHMİ Müdürlüğü personeli ve sağlık görevlileri de uçaktaki yaralılara müdahale etti.

Tatbikata, Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Aytaç Başkanlığında DHMİ Havalimanı Müdürü Yücel Besim Aladağ, 7. Anajet Üs Komutanı Albay Hüseyin Kanbur, Güvenlik Komisyonu ve Kriz Merkezi üyeleri, EADB Birimi üyeleri, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekipleri ile protokol yapılan kamu kurum ve kuruluşları katıldı.

Tatbikat sonrası katılımcılar, kullanım dışı F4’lerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme