Malatya'da terör operasyonu

Operasyonda Suriye'den yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdiği belirlenen terör örgütü PYD/YPG ve YPJ üyesi çift yakalandı

TEM ekiplerinin yaklaşık 2 aylık çalışması sonucu gözaltına alınan teröristlerin üzerinde ele geçirilen dijital materyalde PYD/YPG üniformalı ve silahlı fotoğrafları tespit edildi


Malatya'da, Suriye'deki çatışma ortamından yararlanarak yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdikleri belirlenen terör örgütü PYD/YPG ve YPJ üyesi çift, şafak operasyonuyla gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile kadın yapılanması YPJ üyesi "Sozdar" kod adlı Serhada Serko ile eşi "Givar" kod adlı Mahmut Mustafa'nın Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi.
Terör örgütü üyesi çiftin Malatya'ya geldiğini tespit eden ekipler, yaklaşık 2 aylık çalışma sonucu şüphelilerin ikametgahına şafak vakti operasyon düzenledi.
Gözaltına alınan çiftin kaldıkları adres ve üzerlerinde ele geçirilen dijital materyalin ön incelemesinde PYD/YPG üniformalı ve silahla çekilmiş görüntüleri tespit edildi.
Terör örgütü üyesi çiftin, Suriye'de PYD/YPG ve YPJ içinde silahlı faaliyet yürüttüklerini kabul ettikleri öğrenildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bakmadan Geçme