Malatya'dan El'Bab ve Cerablus'a eğitim yardımı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan eğitim malzemelerini taşıyan 2 TIR Cerablus ve El-Bab'a uğurlandı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan eğitim malzemelerini taşıyan 2 TIR Cerablus ve El-Bab’a uğurlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen yardım kampanyasında toplanan malzemeler, Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki 2 TIR’a yüklendi

Kampanya hakkında bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatli, “Fırat Kalkanı Operasyonu çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluşturdukları El Bab ve Cerablus’taki güvenli bölgede yapılan operasyonda sonra, oradaki eğitim ve öğretim faaliyetleri geçen yılda itibaren başlatıldı. Orada okullar açılıp bakımı onarımı Türkiye tarafında yapılıyor. Bütün ihtiyaçlar buradan giden malzemelerle karşılanıyor. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl ilk etapta 15 TIR malzeme yolladık. Bu yılda Gaziantep ve Kilis milli eğitim müdürlüklerin bizde talebi oldu. 10 derslik El Bab ve 10 derslikte Cerablus’ta acil ihtiyaç olduğu söylenildi. Bizde bu gün Cerablus ve El Bab’a gidecek şekilde gönderiyoruz. Toplamda Cerablus ve El-Bab’ta 20 okula sıra, masası, dolabıyla donatmaya çalışacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme