Malatya'nın ilk özel Fen Lisesi açıldı

Malatya ilk özel Fen Lisesi olan Çınar Fen Lisesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımı ile açıldı.

Malatya ilk özel Fen Lisesi olan Çınar Fen Lisesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımı ile açıldı.

Çınar Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösterecek olan Özel Çınar Fen Lisesi, resmi açılış programı ile hizmete girdi. Açılış programına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eğitimin ülkenin kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Bir yandan üretimi arttırmaya yönelik çalışmalar yaparken, bir taraftan da nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Tüfenkci, “Eğitim kalkınmanın yanı sıra ülkenin gelişmesi noktasında da çok önemli. Modern şartların getirdiği şekilde öğrencilerimizi yetiştirirken, müfredatımızı ona göre oluştururken, ama en önemlisi öğrencilerimizin değerleri ile barışık bir şekilde yetişmesi noktasında her bir öğretmenimizin, her bir velimize ve bizlere ciddi anlamda bir sorumluluk düşüyor. Çünkü biz uluslararası düzeyde diğer ülkeler ile yarışırken, esasında almış olduğumuz güç kendi medeniyetimizden aldığımız güçtür” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her geçen gün büyüyüp geliştiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Baktığınız zaman ülkemiz üzerinde ciddi anlamda operasyon yapmaya çalışan ve bir anlamda bizleri birbirimize düşürmeye çalışan şer güçlerin varlığına rağmen, bizler bir yandan terör örgütleri ile mücadele ederken, bir yandan terör örgütlerinin arkasındaki maşalarla mücadele ederken bir yandan da ülkemizi büyütmeye, kalkındırmaya ve uluslararası düzeyde refah seviyesini arttırmaya çalışıyoruz” dedi.

En önemli kaynaklarının insan kaynağı olduğunu dile getiren Tüfenkci, “Ekim ayı itibariyle Türkiye ihracatta tüm zamanların ihracat rekorunu kırdı. Ekim ayında yüzde 15’lerde ihracatımız arttı. Büyüme oranlarına baktığımızda 2017’nin ilk çeyreğinde 5,2, ikinci çeyreğinde 5.1 ve inşallah üçüncü çeyrekte de daha iyi bir büyüme rakamını yakalayacağız. Türkiye olarak en büyük açıklarımızdan birisi insan kaynağı noktasında, mesleki eğitimde kendini yetiştirmiş tekniker ve ara eleman noktasında iş gücü piyasasının ciddi bir açığı var. Bir yandan işsiz gençlerimizin arttığını görüyoruz. Bir yandan da sanayileşen kentlerimizde ara eleman ihtiyacını görüyoruz. Gittiğimiz her sanayi bölgesinde eleman bulamıyoruz diye dert yanan işverenleri görüyoruz. Dolayısıyla bizim eşleştirme programımız ortaya çıkıyor. İşte bu eşleştirme problemlerimizi giderebilme için bizim ortaokuldan itibaren belki de ilk okuldan itibaren yönlendirmeli eğitime girmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de yüzde 8 civarında özel okullarda okuyan gençlerin olduğunu kaydeden Tüfenkci, Malatya’nın da özel eğitimde Türkiye ortalamasını yakaladığını söyledi.

Malatya Çınar Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Enver Aydın Acar ise Malatya’nın güzide bir eğitim kurumuna daha kavuştuğunu ifade ederek “Malatya’nın tek özel fen lisesini açıyoruz. Atılan bu adımın Malatya’mızın eğitim çıtasını daha yukarı taşıyacak hayırlı bir adım olduğuna inanıyoruz. Çünkü bizler eğitim sadece sınav başarısı olmadığına inanan bir eğitim kurumuyuz. Bunu da onlarca sınav başarısı elde etmiş Türkiye birincilikleri olan bir kurum olarak rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve diğer konukların katılımı ile kurdele kesimi gerçekleştirildi. Bakan Tüfenkci, daha sonra açılışı yapılan okulu gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Açılışa Balan Tüfenkci’nin yanı sıra Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakar, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve davetliler katıldı.

Bakmadan Geçme