Malatya'da kar nedeniyle 114 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor

Malatya'da kar nedeniyle 114 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da yoğun kar ve yağmur bekleniyor

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da yoğun kar ve yağmur nedeniyle vatandaş ve yetkililer, oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden (AYKOME) yapılan açıklamaya göre, kar nedeniyle Arapgir'de 41, Pütürge'de 29, Doğanyol'da 13, Kale'de 8, Akçadağ'da 7, Doğanşehir'de 5, Darende'de 3 ve Arguvan, Battalgazi, Kuluncak ile Yazıhar'da 2'şer mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Toplam bin 324 kilometrelik yolun yeniden ulaşıma açılması için 31 ekip, iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

- Meteorolojik uyarı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın yarın sabaha kadar Elazığ ve Malatya'da aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlere kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Tunceli ile Bingöl'de aralıklı kar yağışlı, yüksek kesimlere yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin edilen havanın Adıyaman'da da aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Sincik, Çelikhan, ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor. 

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmeyen illerde, rüzgar kuzeyden hafif yer yer orta kuvvette esecek. 

Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yağışların kuvvetli yağmur ile kar; Tunceli, Bingöl çevrelerinde yağışların sabah saatlerinden itibaren kuvvetli karla karışık yağmur, yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara karşı ilgilerin ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bakmadan Geçme