Malatya'da kar nedeniyle 68 mahalleyle ulaşım sağlanamıyor

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da yoğun kar ve yağmur bekleniyor

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da yoğun kar ve yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara dikkatli olunması istendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden (AYKOME) yapılan açıklamaya göre, kar nedeniyle Arapgir'de 41, Doğanyol'da 13, Pütürge'de 8, Kale'de 4 ve Battalgazi'de 2 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. 

Toplam 677 kilometrelik yolun yeniden ulaşıma açılması için 31 ekip, iş makineleriyle çalışma yürütüyor.

Meteorolojik uyarı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın yarın sabaha kadar Elazığ ve Malatya'da çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlere kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Tunceli ile Bingöl'de ise çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, yüksek kesimlere yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin edilen havanın Adıyaman'da da çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Sincik, Çelikhan, Besni ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında 2-3 derece arasında düşüş beklenen bölgede rüzgar kuzeyden hafif yer yer orta kuvvette esecek.

Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yağışların kuvvetli yağmur ile kar; Tunceli, Bingöl çevrelerinde yağışların sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara karşı ilgilerin ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bakmadan Geçme