Malatyalı 10 Şahsiyet 10 Değer'i Anlattı

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Malatyalı önemli şahsiyetleri tanıtmak amacıyla “10 Şahsiyet 10 Değer” projesinin sunumunuYeni Hamle Malatya Koleji’nde gerçekleştirdi.
Malatya Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşen sunumda Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri; Battalgazi (kahramanlık), Niyazi Mısri (adalet), Eflatun Cem Güney (sevgi), İsmet İnönü (nezaket), Fahri Kayahan (sanat), Şehit Hamit Fendoğlu(yiğitlik), İrfan Fethi Gemuhluoğlu (dostluk), Asım Orhan Barut (ilim), Turgut Özal(tecrübe ve hizmet) ve Eşref Bitlis (cesaret) isimleriyle özdeşleşen değerlerin de konu alındığı Türkiye’de önemli izler ve eserler bırakan Malatyalı 10 şahsiyetve bu şahsiyetler de öne çıkan 10 değerler anlatıldı.
Projeyle ilgili konuşma yapan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Tolunay Adıgüzel: “Gençlik Meclisi olarak 2013 yılında başlatmış olduğumuz bu proje de amaç Malatyalı olan ve çoğumuzun ismini dahi bilmediği şahsiyetleri, bu şahsiyetlerin hayatını ve bunlarla beraber öne çıkmış değerleri sürekli olarak zihinlerde tutmaktır. 
Adıgüzel “Özellikle her geçen gün unutulmaya yüz tutmuş olan değerlerin ne derece önemli olduğunu hayatımızda her an yapmamız gerekenlerin bu anlattığımız 10 kişiyle özdeşleşmiş olması bu çalışmanın önemini artırmaktadır. Yeni Hamle Malatya Koleji’nde yaptığımız sunumda öğrencilerin ilgisi, samimiyeti ve okul yönetiminin özverisi bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Yaptığımızorganizasyonlarda bizlerden desteğini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sayın Abdullah Pektaş’a teşekkür ederim.” dedi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Hamle Malatya Koleji Müdiresi Özlem Yazıcı ise“Malatya Koleji olarak öğrencilerimize verdiğimiz eğitim öğretimin yanı sıra bizi biz yapan değerleri de hatırlatmak ve yaşatmak adına bu tür konferanslar ve çalışmalar yapıyoruz. Gençlik Meclisi’nin de bu çalışmasını duyunca okulumuzda da bir konferansın yapılmasını ve öğrencilerimizin istifade etmesi yönünde talebimiz oldu. Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yaptığı bu önemli çalışmadan ve sunumdan dolayı teşekkür ederim.” dedi. 
 

Bakmadan Geçme