Malatya'nın tanıtımı için toplantı düzenlendi

Malatya'da kentin doğal ve kültürel zenginliklerinin daha fazla tanıtılması için Vali Ali Kaban başkanlığında toplantı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentin doğal güzellikleri, tarihi eserleri, zengin mutfağının tanıtılması amacıyla Vali Ali Kaban'ın makamında toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşan Kaban, kentin farklı ve zengin bir kültüre sahip olduğunu kaydetti.

Şehirde tarih, kültür ve doğal güzelliklerin olduğunu da aktaran Kaban, "Farklı inançlarda, düşüncelerde olunmasına karşın, hoşgörü var, inançlara saygı var, sevinçte ve kederde birliktelik var. Bereketli toprağı ve zengin su kaynaklarından oluşan doğal ürünleri, kadim kültüründen kaynaklanan zengin mutfağı var. İşte bu unsurları bir araya getirerek ve tanıtımını en iyi şekilde yaparak, Malatya’mızı turizmde marka yapmalıyız." ifadelerini kulandı.

Kaban, inanç turizmine yönelik uluslararası bir etkinliğin kentte gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Toplantıda, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Yeşilyurt ilçelerindeki inanç turizmine yönelik kültürel değerlerin ortaya çıkarılması ve çeşitli materyallerle tanıtılması konusunda karar alındı. 

Bakmadan Geçme