MASKİ Konak'da çalışmalarını sürdürüyor

Konak Mahallesinde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) kapsamında 4,6 milyon TL maliyetli 23 kilometrelik içmesuyu hat çalışmasının 11 kilometrelik kısmını tamamladı.'Ölçemezsen...

‘Ölçemezsen yönetemezsin’ prensibiyle yola çıkan ve Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarıyla kayıp-kaçak su kullanımının önüne geçen MASKİ Genel Müdürlüğü Konak Mahallesinde çalışmalarına devam ediyor. 3 yılda kurumsallaşmasını tamamlamış bir kurum olarak çok büyük projelere imza attıklarını belirten Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir, “Malatya merkezde yaptığımız Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarıyla eski hat vanalarını tamamen iptal edip 100 yıl dayanıklı DUKTİL borularla içme suyu altyapısını yeniden inşa ediyoruz.

Kayıp- kaçak su kullanımını en aza düşürerek içmesuyunu kontrolümüz altına alıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Konak Mahallemizde yaptığımız 4,6 milyon TL değerindeki 23 kilometrelik içme suyu altyapı çalışmalarımızın 11 kilometrelik kısmını tamamladık. Kalan 12 kilometrelik içmesuyu hattı, bin 300 adet abone bağlantısı ve 2 adet debimetre odası çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız tamamlandığında Konak Mahallemizin içmesuyu altyapısı tamamen yenilenmiş ve kayıp- kaçak su kullanımı en aza inmiş olacak.

Sağlam altyapı ile Malatya’mızın 50 yıllık geleceğini inşa ediyoruz. Konak Mahallemizde ve Malatya genelinde sorunsuz bir altyapı için çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızı toz toprak anlamında yorduğumuzun farkındayız. Ancak altyapı yatırımlarımızla şehrimizin 50 yılını planlıyoruz. Anlayış gösteren vatandaşlarımıza ve 7 gün 24 saat çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme