Mavi Çocuk Festivali

Türk Kızılayı tarafından 23 Nisan etkinlikleri kapsamında bu yıl 3. Sü Düzenlenen Mavi Çocuk Festivali Ortak Değer Malatya Derneği'nin katkıları ile İnönü Üniversitesi'nde düzenlendi. 

Festivale Malatya Beydağı Geçici Barınma Merkezi’nde kalan Suriyeli misafir çocuklar ve Sessiz Adımlar Spor klubü üyeleri, Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri katıldı.
Gün boyu süren festivalde çocuklar için çeşitli oyunlar, yarışmalar, etkinlikler, sucuk ekmek partisi, pamuk şeker ikramı, ve etkinlik sonunda çocuklara çeşitli hediyeler sunuldu. 
Mavi Çocuk Festivalinde Genç Kızılay, Bilinçli Gençlik Topluluğu, İzcilik Topluluğu, Engelsiz İnönü Topluluğu, Genç Tema Topluluğu, UNIFEB Topluluğu, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Topluluğu, Çocuk Gelişimi Topluluğu, Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır Ekibi'nin genç üyeleri minik misafirlerin her türlü ihtiyacı için aktif olarak görev yaptılar. Van'dan gelen sanatçı Aziz Saydut tarafından da minik misafirlere Karagöz ve Hacivat gösterileri sunulan festivalde çocukların gözlerinden mutlulukları okunuyordu.
Afad İl Müdürü Mustafa Türker’n katılım sağladığı festivalde Genç Kızılay Genel Merkezini temsilen Malatya ilini Ziyaret eden Genç Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Furkan KINIK;
“13 ilde gerçekleştirilen ve ulusal çapta her geçen gün büyüyen Mavi Çocuk Festivali’nin üçüncüsünde çeşitli çocuk oyunları, hediye ve yiyecek ikramları ile her renkten çocuğun bir araya geleceği bu festival her yıl düzenlenecek ve her yıl daha da artan etkinliklerle büyüyecektir. Malatya ilinde ilk defa düzenlenen bu festivalde her renkten çocuğu görebilmek bizi de mutlu etmektedir.”
Demiş ve Festival kapsamında verdiği desteklerden ötürü Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün KILINÇ’a teşekkür belgesi takdim etmiştir.
Teşekkür belgesini alırken söz alan Ergün KILINÇ;
“Kurulduğumuz günden bu yana Malatya’nın sorunlarını kendisine dert eden ve sosyo-kültürel gelişimine katkı sunmaya çalışan derneğimiz Türk Kızılayı’nın etkinliklerinde de elimizden geldiğince destek olmaya ve iyilik yolunda safımızı belli etmeye çalıştık. Bundan sonra da her daim Kızılay ile birlikte faaliyet göstermeye devam edeceğiz”
Şeklinde beyanda bulunduktan sonra Sucuk Ekmek ikramı ve ardından pamuk şeker sunumu ile festival devam ederek gün sonunda Kızılay tarafından sunulan hediyelerin çocuklara dağıtılması ile sonlandırılmıştır.

Bakmadan Geçme