Mersin'de yaşlılara evde bakım ve temizlik hizmeti

Akdeniz Belediyesi, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım uygulamasına aralıksız...

Akdeniz Belediyesi, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım uygulamasına aralıksız devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi, 65 yaş üstü olup, sosyal güvencesi ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik ’Evinde Bakım ve Temizlik’ hizmeti uygulaması başlattı. Proje kapsamında öncelikli olarak merkeze bağlı Mahmudiye, Turgutreis , Mesudiye, Bahçe, Barış , Hamidiye , Nusratiye , Kiremithane, Siteler, Yeşilçimen, Çay, Çilek, Anadolu , Bahşiş, Karaduvar ,Özgürlük, Müfide İlhan , Karacailyas Emek , Karacailyas Evren, Güneş , Gazi, Mithatpaşa, Şevket Sümer ,Kazanlı Hürriyet, 3 Ocak, Hal ve Yeni mahallerinde 188 adresteki vatandaşlarla, muhtar eşliğinde görüşmeler yapıldı. Bu çerçevede Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin tespit ettiği yaklaşık 126 vatandaşın evinde ’Bakım ve Temizlik’ hizmeti sunuldu.

Ekipler, son olarak Karaduvar Mahallesi’nde ve Cay Mahallesi’nde Nezahat Özgen (65) ve Sabriye Atış’ın (74) evine konuk oldular. Ekipler, yalnız yaşayan ve 65 yaş aylığı ile geçinen Nezahat Özgen’in evinde kişisel bakım ve genel temizlik çalışması yaptı.

"Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yanındayız"

Akrdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, evinde veya çevresinde yaşlı ve engelli bulunan vatandaşlardan, belediyenin Kadın Müdürlüğüne ulaşmalarını isteyerek, "Yaşlı bakım hizmetimiz başta kimsesi olmayan, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza evinde ulaşarak kişisel bakım, evde temizlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak şeklinde gerçekleşmekte olup, bu hizmetimizin kapsamını genişleterek daha da arttıracağız. Mahalle muhtarlarımız da evinde yalnız yaşayan yaşlı veya engelli vatandaşlarımızı bizlere bildirirse gerekli hizmetlerimizi öncelikli olarak onlara ulaştırırız. Bu anlamda yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

"Belediyeden Allah razı olsun"

Evde bakım ve temizlik hizmeti yapan belediye ekiplerini karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, belediyenin başlattığı uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ev temizliği yapılan Nezahat Özgen ve Sabriye Atış, yaşları ilerledikleri için hareket kısıtlığı çektiklerini ve kişisel bakım ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını söylediler. Vatandaşlar, belediyenin evde kişisel bakım ve temizlik hizmeti sunduğunu ve bu uygulama sayesinde evlerinin daha temiz ve hijyenik olduğunu ifade ettiler. Kendisinin yürümekte güçlük geçtiğini ve belediye ekipleri sayesinde kişisel ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Sabriye Atış, "Akdeniz Belediyesi’nin uygulamasından çok memnunuz. Daha önce böyle bir hizmet yoktu. Belediye yönetimi değiştikten sonra bu hizmet bize sunuldu.Teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme