MHP Kadın Kolları'ndan Türkçülük  Proğramı

3 Mayıs Türkçülük günü olması münasebetiyle, MHP Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından , soykan parkı önünde 2000 adet ayran dağıtımı gerçekleştirdi.

MHP Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek ve yönetimi tarafından gerçekleştirilen Türkçülük proğramı’nda soykan parkı önünde ayran dağıtımı gerçekleştirdi. Proğrama MHP İl Başkan Yardımcısı Yücel Polat,Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Yılan, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, MHP Milletvekili aday adaylarından,Saime Palancıoğlu, Burhan Çoşkun, Cihat Duran,Süleyman Eski’de katıldı.
MHP Malatya Kadın Koloları İl Başkanı  Selma Çiçek yaptığı konuşmada,” Yüreği Turan ve Türklük sevdası ile dolu Ülküdaşlarım ve basınımızın değerli temsilcileri. Milliyetçiler günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz ayran şölenine hoş geldiniz.
Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının 1944 de tabutluklarda işkencelerle başlayan bu kutlu yürüyüşleri ülkücü Türk milliyetçileri ile ilelebet sürecek. Türklük ülkücü Türk milliyetçilerinin omuzlarında yükselecektir. Bu kutlu gün vesilesi ile milliyetçiler günümüz kutlu olsun.TANRI TÜRKÜ KORUSUN.”ifadelerini kullandı.
Mhp Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı’da yaptığı konuşmada, “Türkçülük Turancılığın gerçeklerinden biri olarak gösterilen Nihal Atsız Sabahattin Ali davası diye bilinen 3 Mayıs 1944’de yapılan duruşmadan sonra Ankara Nümayişini anmak amacıyla ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde tophane askeri hapishanesinde  Nihal Atsız ve 10 arkadaşı tarafından kutlanmıştır.3 Mayıs Türkçülük gününü kutluyorum.Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey olmak üzere bu davanın tüm çile çekenlerini şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Proğram daha sonra MHP Kadın Kollarındaki yönetim tarafından yöresel giysiler tarafından yaklaşık 2000 adet ayran dağıtımı gerçekleşti.

Bakmadan Geçme