MHP Malatya İl Başkanlığı Eğitim Öğretim İlk Yarı Değerlendirmesi

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar'ın okullarımızın yarıyıl tatiline girerken yaptığı açıklamasında "Anaokulu, ilk-orta ve lise okullarımızda birinci dönem yarıyıl tatiline girilirken öğrencilerimizin karnelerini iyi-kötü ceza anlayışı ile değerlendirilmemelidir. “ dedi.
Velilerimizin öğrenci karnelerini suçlamadan, nedenini araştırıp, karnenin durumu ile çocuğun zekâ seviyesi ve kişilik özellikleri eşleştirilmemelidir. Bunun yerine çocuğun içinde bulunduğu şartlar araştırılmalı, zayıf karneye nelerin sebep olduğu araştırmalı ve bunların giderilmesi gerekir.
Öğrencinin özgüvenini kıracak söz ve davranışlardan kaçınarak gelecek dönem derslerindeki başarısını yükseltmek için iş birliği yapacağımızı hissettirmeli, çocuğun özgüvenini sarsmamalıyız, diğer öğrencilerle kıyaslamamalıyız, öğrencinin karnesinin nasıl olursa olsun, onu sevdiğimizi, değer verdiğimizi gerçekçi bir şekilde göstermeliyiz."dedi.
Avşar, "İyi karneler, abartılmamalı, verilen sözler yerine getirilmeli, yarıyıl tatilini hem dinlenip hem de eğlenilmeli, varsa tatil ödevlerini kapsayan program olmalı.
Çocuklarımızın eğlenmesi, dinlenmesi ve yeni döneme enerjik başlaması için tatil iyi değerlendirilmelidir. Bütün öğrencilere iyi tatiller ve şimdiden gelecekleri için başarılar dilerim."ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme