Milletvekili Şahin esnafı dinledi

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin esnafları ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinledi. 

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şahin, Bakırcılar Çarşısı ve Şire Pazarında esnaf ziyaretinde bulunarak, sorun, istek ve önerileri dinledi. 

Esnafla bir süre sohbete eden Şahin, gazetecilere açıklamada bulundu.

Yaşanan kuraklıktan dolayı sulama sorununu çözmek amacıyla yeni yatırımlar yaptıklarını belirten Şahin, "Vatandaşlarımızın ağaçlarının kurumaması için, yeterince suyu vererek daha iyi, nitelikli bir ürün elde etmeleri için o suların mutlaka süresi içerisinde akıtılmasına yönelik bir takım formüller arayışı içerisine girdik. Orman ve Su İşleri Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Şahnahan ve Medik kanallarıyla ilgili çözümler üretmeye çalıştık. Çat Barajı’nın Derme Sulama Birliği bölgesini sulamış olduğu o havzadaki suyun biraz artırılması için yine Şerefhan Deresiyle ilgili çalışmalar da bitme aşamasına getirdik. Kış ayında oraya biraz daha suyu aktarmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl temeli atılan Beylerderesi Barajında çalışmaların devam ettiğini işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Beylerderesi Barajının besleyeceği İnekpınarı Barajımız var. Oranın proje çalışmaları da devam ediyor, ölçümleri bitti. Bunların tümünü teşkil edecek olan kapalı sisteme geçmemiz içinde bununla ilgili ihale sürecini yaptık, Kamu İhale Kurumun dan (KİK) döndü, onaylandı. Tohman'ın diğer tarafındaki Yazıhan bölgesindeki tarım arazilerinin de sulanması için orayı da kapalı sisteme aldık. Onunda ihalesi bitti. Suyu tasarruflu bir şekilde israf etmeden kullanmak için bütün yolları devreye koyduk."

Kayısının kentin ekonomisi için önem arz ettiğini kaydeden Şahin, kuru kayısı içi kente lisanslı depo yapılacağını ve yaklaşık 7 milyon liralık ödeneğin ise hazır olduğunu bildirdi.

Bakmadan Geçme