Milletvekilleri eleme tesisinde incelemelerde bulundu

Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan tohum eleme tesisi çiftçilere hizmet vermeye başladı.Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan...

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan tohum eleme tesisi çiftçilere hizmet vermeye başladı.

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan tohum eleme tesisi üreticilere hizmet vermeye başladı. Eleme tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti eleme tesisine gelerek incelemelerde bulundu. Eleme tesisi hakkında Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’tan bilgi alan milletvekilleri, Türkiye’nin geliştiği gibi Aksaray’ın da hızla geliştiğine dikkat çekerek, tarım ve hayvancılığın Aksaray için çok önemli bir sektör olduğunu söyledi. Bu kapsamda yapılan yatırımların gelişmeye güç kattığını belirten milletvekilleri Aydoğdu ve Serdengeçti, yapılan yatırımdan dolayı Başkan Emin Koçak’a teşekkür etti.

Ele tesisi ile ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “Aksarayımız tarım ve hayvancılık şehri. Nüfusumuzun yüzde 80’i tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Hal böyle olunca çiftçilerin işleri kolaylaştırılmalı ki sektör gelişin, büyüsün ve ilerleyelim. Önceden çiftçilerimiz tohum eletmek için şehir dışlarına bile gidiyorlardı. Afaki fiyatlara ürünlerini eletiyorlardı. Biz bu açığı gördük ve hemen harekete geçtik. Gerekli çalışmaları başlattık ve yatırımımızı 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayıp üreticilerimizin hizmetine sunduk. Yatırımımız 1 Milyon 500 TL’ye mal oldu. Türkiye’nin en teknolojik ve modern tesisi oldu. En son teknolojiye sahip cihazlarla donattık. Saatte 12 ton eleme yapabiliyoruz. Üreticilerimiz de çok memnun kaldı. Uygun fiyatlara çiftçilerimizin işlerini görüyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme