MOTAŞ yeni eğitim öğretim dönemine hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) yaklaşan yeni eğitim öğretim yılına yönelik yaptığı hazırlıklar kapsamında yeni dönemde aksaklıkların yaşanmaması, öğrencilerin ulaşımda sıkıntı çekmemesi için bir dizi tedbirler aldı.

Konuyla ilgili MOTAŞ’tan yapılan açıklamada tedbirler kapsamında, yoğunluğun yaşanacağı hatların sefer aralıkları yeniden düzenlenerek gerekli görülen bölgelere ek seferler ve takviye araçların verileceği bildirildi.

Açıklamada, özellikle Malatya’nın en yoğun geçen hattı olan MAŞTİ-Üniversite hattına çalışan trambüslere yeni dönemde alınan yeni trambüsler de eklenerek seferlerin yeniden düzenlendiği bilgisi verildi.

Açıklamada, sefer aralıklarının 8 dakikadan 6 dakikaya düşürüleceği belirtilerek, “12 araçla 2015 yılında sefere başlayan trambüs sistemine 2016 ve 2017 yıllarında 10 araç daha takviye edildi. 2017-2018 eğitim öğretim döneminde yeni alınan araçlarla birlikte 22 trambüsle söz konusu hatta hizmet verilecektir. Önceki yıllar 12 trambüsle 8 dakika aralıklarla seferler düzenlenirken, yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte 20 araçla düzenlenecek seferlerin aralıkları 6 dakikaya inecektir. Seferler, yolcu yoğunluğu ve gelecek talepler doğrultusunda gerekli görüldüğünde yeniden gözden geçirilecektir. Ayrıca bu kapsamda MAŞTİ-Üniversite arasında kat edilen mesafeyi en hızlı şekilde bitirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Mühendislerimiz, Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Dairesi yetkilileriyle bir çalışma içerisindeler. Trambüslerin bazı kavşakları trafik akışını aksatmayacak şekilde transit geçebilmeleri için planlamalar yapılmaktadır. Geliştirilen proje hayata geçirildiğinde MAŞTİ-Üniversite arasındaki mesafe daha hızlı bir şekilde kat edilecektir. Bu da yolcularımızın zamandan kazanmalarını sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme