MÜSİAD'dan Ankara'da iftar yemeği

Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi iftar programı düzenledi.

Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi iftar programı düzenledi.

MÜSİAD Ankara’nın iftar programına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir katıldı.

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunun altını çizen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , “Ramazan bir diğerinin derdi ile dertlenme ayı, Ramazan’ın bir güzelliği de dostlarla bir araya getiriyor. Ramazan bütün dünyada baktığımız zaman Türkiye’ de olan güzel iklim dünyanın her yerinde var mı maalesef yok. İslam coğrafyasına baktığımız zaman birçok yerde hepimizi dertlendiren birçok vaka ile de karşı karşıyayız. Annemin bir sözü vardı, ‘Fakir çıracı olunca ay akşamdan doğar derdi. Dışarıdaki mevkidaşlarımızla bir araya geldiğimizde onlara şunu söylüyorum. Bizim 1 ayda yaşadığımızı siz eğer 1 yılda yaşasanız darmadağın olursunuz diyorum. Bu ülke çok güçlü bir ülke Türkiye büyük bir ülke. 15 Temmuz ihanet girişimi devam ederken saat 12 vardiyasını değiştirerek, vardiyadan çıkanlar meydanlara diğer arkadaşlarımızda aynı bilinç ile devam ettiler. O süreçte de ekonomik anlamda Türkiye’den beklenen negatif anlamda beklenen felaket tellallarının beklediği hiçbir şey olmadı. 2016 yılında Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Dünya dış ticaret hacmi yüzde 3,5 aşağı giderken Türkiye’nin ihracatı 0.08 oranında aşağı giderek tamamladı. Güçlü bir ekonomimiz var” dedi.

“2017 yılının ilk çeyrek büyümesi 12 Haziran’da açıklanacak”

2017 yılının ilk çeyrek büyümesi 12 Haziran’da açıklanacağını açıklayan Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin cari açığını düşürerek 2016 yılını kapatması büyük bir başarıdır. Dış ticaret hacmini arttırması başarıdır. 2016 son çeyrekte Türkiye toparlandı. İhracatında uzun dönem uzun dönemden sonra artış başladı. Büyümesi son çeyrekte toparlanmaya geçti. 2017’ye geldik. Mevlana’nın dediği gibi 2017’de 16 Nisan millet kararından sonra Cumhurbaşkanımızın bize verdiği talimattan sonra mazeret yok yola devam. Türkiye için mazeret yok. 2017 yılının ilk çeyrek büyümesi 12 Haziran’da açıklanacak. Yüzde 4’ün üzerinde bir büyüme ile kapatacağız. Hemen toparlamaya başladı IMF, diğer kurum ve kuruluşlar. Türkiye’nin büyümesi ile ilgili en üst düzeyde iyileştirmeler yapıyorlar. İyileştirmeleri ile bile bizi yakalayamayacaklar” ifadelerini kullandı.

2017 yılı ihracatta orta vadeli programdaki 153 milyar doların çok üzerinde muhtemelen tarihi zirve olan 157.6’nında üzerine çıkmaya gayret edildiğini söyleyen Bakan Zeybekci, “Büyümede de olması gereken yer yüzde 5’in üzerinde büyüme 2017 yılı içinde reel sektör eli ile bunları yapacağız. Siz yoksanız Türkiye’de hiçbir şey yok. Devlet eli ile ekonomi, sanayileşme, ticaret büyüme artık bitti. Ne yaparsak sizin elinizle yapacağız. 2017’de sakın gevşemeyin. 2017’de yapacağımız çok şey var. Eski MÜSİAD başkanımızla koşardık her yere. MÜSİAD üyeleri gidiyoruz dediğimizde nereye diye sormaz. 15 Temmuz’da olduğu gibi nereye diye, neden diye sormadınız. Dünyada çok gelişme oluyor. Pür dikkat olmamız lazım. Alarm halinde olmamız lazım, Körfezdeki sorunların en kısa sürede bitmesini diliyoruz. Türk milleti millet önce zayıf olanı tutar kurtarır. Bu güzel günlerde kardeşlerimiz hadisten örnek ‘Husumetlerde atta olan insin, yürüyen dursun duran otursun’ Rabbim Kadir gecesine ulaşmayı nasip etsin" diye konuştu. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ise, “MÜSİAD Ankara 26. geleneksel iftar programında siz değerli dostlarla bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Başkalarını değiştirmeyi beklerken bizde kendimizi değiştirmeliyiz. İş adamları derneği olmak yetmez aynı zamanda bir okul olmalıyız. Bu okulda ahlaki sorumluluklarımızı öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Para gücümüzün imanımızın önüne geçmesine müsaade etmemeliyiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme