Muş'ta 'İl Eğitim Tarih Müzesi' kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) talimatıyla Muş İbn-i Sina Lisesi'nde, geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri, tarihi doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog ve fotoğrafların yer aldığı "İl Eğitim Tarihi Müzesi" oluşturuldu.

Müzenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, müzede, Muş'ta eğitim alanında hizmet vermiş ünlü kişilerin fotoğrafları ve eğitim alanında kullanılan çeşitli araç gereçleri sergileme imkanı bulduklarını söyledi.

Müze sayesinde eski araç ve gereçleri yeni nesillere tanıtacaklarını anlatan Milli Eğitim Müdürü İlci, "1800'lü yıllardan beri ilimizde açılmış okullarımızın tarihlerini tespit ettik. Bu tespitler neticesinde bugüne kadar yapılmış çalışmaları geleceğe taşımak, öğrencilerimizin yaşanan olayları anlamasını sağlamak için bir eğitim müzesi açtık. Müzenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlci, şunları kaydetti:

"Buradan aile ve velilerimize seslenmek istiyorum. Muş'umuza ait önemli ve tarihi şahsiyetlerin ya da ilimizin tarihiyle alakalı bilgi, belge, araç ve gereç bulunan ailelerimiz, ellerindeki belgeleri müzemize bağışlayarak ilimizin tarihine yardımcı olabilirler. Eğitim müzemiz bütün halkımıza, öğrencilerimize açıktır. Öğrencilerimizin buraları gezip görmesini istiyoruz."

İlci, sinema sanatçısı Şener Şen'in de Malazgirt ilçesinde öğretmenlik yaptığını sözlerine ekledi.

Törene, Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü  Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Aktı ve kurum müdürleri de katıldı.

Bakmadan Geçme