Nacar: 'Milli Seferberlik ile işsizlik yüzde 10 seviyesine düştü'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli Seferberlik' ilanı ile işsizlik rakamının yüzde 14'ten yüzde 10 seviyesine düştüğünü söyledi.Nacar,...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Milli Seferberlik’ ilanı ile işsizlik rakamının yüzde 14’ten yüzde 10 seviyesine düştüğünü söyledi.

Nacar, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği konulu toplantıda, bir yılda 1,5 milyon istihdam hedefi koydukları belirterek, şu ana kadar 1,2 milyon istihdam sayısına ulaştıklarını vurguladı. Yıl sonuna kadar 1,5 milyonu aşmış güçlü bir istihdamla işsizliğin düştüğü bir süreci yakalayacaklarını ifade eden Nacar, "Bugün geldiğimiz noktada 14’den yüzde 10 seviyesine düşen işsizlik rakamları yılın sonuna doğru tek haneli rakamlara inecek" dedi.

SGK İl Müdürü Mücahit Çelik ise toplantıda, seferberlik kapsamında müteşebbislerin 830 tane taahhüttüne karşılık 2000 gibi bir hedefi ortaya koyup Haziran sonu itibariyle 2 bin 600 sayısına ulaştıklarını kaydetti.

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mücahit Durmuşoğlu da, özellikle son 15 yıldır Türkiye’nin değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade ederek, "Birçok alanda sessiz devrimleri yaşadı. Bu anlamda ülkemiz her geçen gün daha da büyüyor. Tüm dünyada küresel krizler yaşandı ama ülkemizden bu ekonomik küresel krizler teğet geçti. Bunun ana unsuru milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğiyle istikrara verdiği önemdir. Çünkü istikrarı olmayan yerde kimse yatırım yapmaz, yatırımın olmadığı yerde üretim olmaz, üretimin olmadığı yerde de istihdam olmaz. Dolayısıyla bunun farkında olarak tüm aziz milletimiz, çalışanlarımız, üretenlerimiz, yatırımcılarımız istikrarın kıymetini bildi" şeklinde konuştu.Toplantıya Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altınkaynak, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Sezer ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Bakmadan Geçme