NATO tatbikatındaki 'Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı' skandalı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırılar esasında Cumhurbaşkanımızın ismine değil, Türkiye Cumhuriyeti devletimize yapılmış olan saldırılardır." dedi.

Belediye toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan Yanılmaz, 1949 yılında kurulan NATO'nun kuruluş amacının üye ülkelerin toprak bütünlüğünü korumak olduğunu hatırlattı.

Ancak Norveç'teki tatbikatta ortaya çıkan skandalın NATO'nun güvenilirliğini sorgulanır hala getirdiğini ifade eden Yanılmaz, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı düşman hedef olarak gösterip, tatbikatı bunun üzerine oturtmak, NATO'nun kuruluşundan bu yana yaşanan en büyük skandaldır. Bu şunu gösteriyor ki bugüne kadar sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan saldırılar esasında Cumhurbaşkanımızın ismine değil, Türkiye Cumhuriyeti devletimize yapılmış olan saldırılardır. Her fırsatta ülkemizi yok etmek, parçalamak ve bölmek isteyen güçler, sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden ülkemize saldırmakta ve ülkemizi zayıf düşürmenin yollarını aramaktadırlar."

Yanılmaz, yapılan tüm hain girişimlere ve müdahalelere rağmen Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini dile getirdi.

Bakmadan Geçme